Loading...

Groene stroom Reijmerstok Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met milieubewuste, stabiele bronnen als aardwarmte, wind, zon, waterkracht, bodemwarmte. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is een stuk schoner wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd door middel van fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Dankzij de groene stroom vergelijker kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Reijmerstok vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Reijmerstok of bekijk de huidige duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Reijmerstok

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Reijmerstok vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens ontdek je de meest relevante groene leveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Helemaal niet! Door subsidies en hoge cash-back acties is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Direct groene stroom in Reijmerstok vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven verschillen per regio in Limburg).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement wat jullie geschikt vinden. Kies meteen voor het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: overstappen naar Fenor.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. wind, aarde, zon, bio, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, petroleum, aardolie, kolen (vuile stroom). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Vind alles uit over groene energie Gauw vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Kies voor een maatschappij met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Reijmerstok

De zon is een bron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonnestroom, en kies voor boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organisch afval zoals afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Gulpen-Wittem.

groene-stroom-reijmerstok

Een energieneutrale woning in Reijmerstok rond mei 2024

D.m.v. deze pagina vind je uitgebreide informatie over groene stroom Reijmerstok. Interessant, hoezo stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Reijmerstok wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen realiseren jullie via het volgende model:

 • Jouw woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het verbruik van elektra verlagen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met energie. O.a. “apparaten uitschakelen” en let bij het energieverbruik als je een (nieuwe) wasmachine koopt. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp. In het najaar en winter koop je stroom in bij het energiemaatschappij. Desondanks, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke gasgestookte ketel (zoals Remeha, Atag, AWB, Intergas of Vaillant) uitgefaseerd. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan enkel vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) neemt energie uit omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Het systeem zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van je appartement en het tapwater. De warmtepomp heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Reijmerstok kan duur uitvallen. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk toe te passen. Bovendien verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op stroomkosten. De investering varieert tussen €4000 en €7100. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Arnemuiden afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle aanbieders. Juist partijen zoals Pure Energie, Qurrent, Eneco, Powerpeers, Engie, Van de Bron focussen hierop. Via jullie adresgegevens spot je spoedig welke groene stroom aanbieders in Reijmerstok actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg simpel. De bedoeling is: jullie huidige levering opzeggen en vervolgens een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. De aanstaande aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Reijmerstok fors lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. We horen van veel klanten die hierom oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Aan de hand van de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van enkele abonnementen vind je in het overzicht hieronder de meest populaire pakketten. Update: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Door middel van de groene stroom vergelijker vergelijk je vlug welke pakketten “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Reijmerstok vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektra en gas.