Loading...

Groene stroom Gauw Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van milieubewuste, onuitputbare bronnen als wind, bodemwarmte, waterkracht, biomassa, zon. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Vele malen beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Door onze groene energie check kan jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Gauw vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Gauw of bekijk de recente ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is in de regel verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Gauw

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Gauw vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna ontdek je de best matchende groene bedrijven. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Simpel groene stroom in Gauw vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven verschillen per woongebied in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het aanbod met de beste voorwaarden. Dat kan zijn het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: overstappen Huismerk Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. aarde, bio, bodem, wind, zon zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Het mooiste is, alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. aardolie, petroleum, kolen, steenkool (grijze elektriciteit). De verbranding van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Vind alles uit over groene energie Uitdam vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Kies voor een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Gauw

Zonnestroom is een bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene stroom checker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door het branden / vergissen van organische materialen als resten uit de tuin. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-gauw

Een energieneutrale woning in Gauw rond juli 2024

Aan de hand van deze pagina lees je belangrijke informatie over groene stroom Gauw. Echter, hoezo betalen voor stroom, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een bescheiden of geen energielasten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Gauw is een wens van vele. Zo’n woning implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De energieconsumptie verlagen doe je door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. O.a. “de verwarming omlaag doen” en haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het leverancier. Intussen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Nefit, Remeha, Atag of AWB) uitgesloten. De “oude” mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) nuttigt warmte uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp in de woning. De installatie zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw appartement en gebruikswater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Gauw kan duur uitvallen. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Goedkoop, en simpel te plaatsen. Overigens beperk je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op de energiekosten. De kostprijs ligt in de range tussen de €4100 en €7400. Via de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Oldenzaal afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Specifieke aanbieders zoals Qurrent, Powerpeers, Van de Bron, Engie, Greenchoice, Pure Energie focussen hierop. Door je postcode in te vullen check je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Gauw voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zeer eenvoudig. Het stappenplan is: het actuele pakket beëindigen en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vereist geen verdere actie van jou kant. Jouw aanstaande energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer interessant. Op het moment zijn prijzen van groene energie Gauw flink lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn veel klanten die daarom kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. D.m.v. onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende pakketten ontdek je bijgaand vaak bestelde abonnementen. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker detecteer je gemakkelijk welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Gauw vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.