Loading...

Groene stroom Oldenzaal Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van milieubewuste, duurzame bronnen zoals wind, aardwarmte, zon, biomassa, bodemwarmte. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in juni 2023. Vele malen beter voor het milieu dan grijze stroom dat tot stand komt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Met behulp van onze groene stroom checker kan je probleemloos alle groene energieleveranciers in Oldenzaal vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Oldenzaal of doorzoek de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Oldenzaal

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Oldenzaal vergelijken (juni 2023)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens ontdek je de best matchende groene maatschappijen. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Helemaal niet! Mede door subsidies voor duurzame energie en royale welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Oldenzaal vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Overijssel).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het pakket wat jullie geschikt vinden. Opties zijn het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Vrijopnaam kosten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere wind, aarde, zon, bodem, bio vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, aardgas, aardolie, kolen (grijze elektra). De verbranding van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Dorst vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Ga voor een leverancier met groene windstroom. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Oldenzaal

Energie van de zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en bestel zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene stroom checker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organisch afval zoals rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Oldenzaal.

groene-stroom-oldenzaal

Een energieneutrale woning in Oldenzaal rond juni 2023

Op basis van deze pagina check je uitgebreide uitleg over groene stroom Oldenzaal. De vraag is, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energienota typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Oldenzaal wint aan interesse. Deze woningen kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het gebruik van elektra beperken bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met stroom. Denk aan “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en het dak isoleren. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij het energiebedrijf. Niettemin, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de traditionele hr-ketel (AWB, Vaillant, Remeha, Nefit of Atag) verboden. De huidige cv-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jullie appartement en kraanwater. Deze setup heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Oldenzaal is duur. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en simpel toe te passen. Daarbij reduceer je schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op de energierekening. De kostprijs ligt in de range tussen de €3800 tot €6100. Met behulp van de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Yde afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Vooral maatschappijen als Pure Energie, Engie, Powerpeers, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert zie jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Oldenzaal actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat je moet doen is: het actuele pakket stopzetten en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. De volgende energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg verleidelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Oldenzaal een stuk lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat families op basis daarvan overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Door middel van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van beschikbare pakketten tref je onderstaand enkele energiecontracten. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker achterhaal je meteen welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Oldenzaal vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en kortingsacties voor gas en stroom.