Loading...

Groene stroom Yde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met schone, stabiele bronnen als bodemwarmte, zon, waterkracht, wind, aardwarmte. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in juni 2022. Dit is beduidend toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Door de duurzame energie checker kun jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Yde vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Zie ook de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Yde of bekijk de recente duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Yde

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Yde vergelijken (juni 2022)? Open dan onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna detecteer je de relevante groene leveranciers. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan grijze energie? Helemaal niet! Met behulp van subsidieregelingen en forse welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. À la minute groene stroom in Yde vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom schommelen per regio in Drenthe).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het aanbod wat je interessant vindt. Onder andere een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: vergelijk direct Anode Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als wind, water, aarde, bio, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Bovendien, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardolie, kolen, steenkool (vuile energie). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een beter milieu? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2022. Ook interessant: groene energie Mirns vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een aanbieder met groene windstroom. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Yde

Zonnestroom is het type energie die altijd aanwezig is. Stap ook over naar energie van de zon, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Tynaarlo.

groene-stroom-yde

Een energieneutrale woning in Yde rond juni 2022

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl lees je alle uitleg over groene stroom Yde. Alleen, waarom zou ik betalen voor stroom, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een bescheiden of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Yde wint aan interesse. Zo’n huis kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

De energieconsumptie verlagen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Bijvoorbeeld “haal opladers uit het stopcontact” en niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken. De productie van energie kan met zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie maatschappij. Echter, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de welbekende hr-ketel (Intergas, Nefit, Remeha, AWB of Vaillant) verboden. De welbekende verwarmingsketel mag je dan slechts inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) benut de energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem zet de koude lucht om in naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem transformeert dit naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jouw appartement en douchewater. De installatie kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Yde is kostbaar. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te installeren. Trouwens, ook beperk je schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op stroomkosten. De kostprijs varieert tussen de €3200 t/m €6100. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Harbrinkhoek afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Juist organisaties als Pure Energie, Qurrent, Eneco, Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode ontdek jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Yde voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is kinderspel. Wat je moet doen is: je lopende pakket annulerenen daarna een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Je aanstaande aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Yde aantrekkelijker dan enkele jaren geleden. We zien meer en meer klanten die daarom overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van diverse abonnementen bekijk je hierna enkele abonnementen. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene energie check bekijk je à la minute welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Yde vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektriciteit.