Loading...

Groene stroom Arnemuiden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door middel van schone, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, zon, wind. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu dan grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie wordt steeds beter. Dankzij de duurzame energie check kun je onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Arnemuiden vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Arnemuiden of bekijk de recente duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo goedkoop als grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Arnemuiden

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Arnemuiden vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder check je de beste groene aanbieders. Is groene energie duurder i.v.m. grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies en hoge welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Arnemuiden vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra schommelen per postcode in Zeeland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonneparken.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: goedkope tarieven Powerpeers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals zon, wind, water, bodem, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardolie, petroleum, kolen, steenkool (grijze stroom). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een schonere lucht? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Oldenzaal vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Selecteer een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Arnemuiden

Zonne-energie is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor energie van de zon, en kies voor boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene stroom checker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische dingen als hout en gft-afval. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Middelburg.

groene-stroom-arnemuiden

Een energieneutrale woning in Arnemuiden rond juni 2024

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl ontdek je nuttige uitleg over groene stroom Arnemuiden. Interessant, waarom elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een verwaarloosbare of geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Arnemuiden is een wens van vele. Dit soort huizen implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit stabiliseren is te realiseren door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van stroom. Onder andere korter douchen” en bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energiebedrijf. Evengoed, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Intergas, Remeha, Nefit of AWB) verboden. De klassieke hr-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) benut de warmte uit de lucht buiten. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. De installatie transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en douchewater. De warmtepomp heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Arnemuiden is kostbaar. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk toe te passen. Daarnaast reduceer je de uitstoot van CO2 en bespaart men op energielasten. Het tarief varieert tussen de €2500 tot €6900. Geholpen door de interessante ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Hulshorst afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. In het bijzonder partijen als Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Engie, Powerpeers, Van de Bron faciliteren dit. Via jullie adresgegevens ontdek jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Arnemuiden aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gedaan. De beste manier: het actuele contract opzeggen en aansluitend een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Je aanstaande leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Arnemuiden aantrekkelijker in verhouding tot een paar jaar terug. We zien meer en meer woningeigenaren die om deze reden switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Aan de hand van onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van enkele contracten vind je hieronder de meest populaire stroomcontracten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker vind je direct welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Arnemuiden vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en deals voor gas en stroom.