Loading...

Groene stroom Hulshorst Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op aan de hand van schone, onuitputtelijke bronnen zoals zon, waterkracht, biomassa, wind, bodemwarmte. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat tot stand komt middels fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie wordt steeds beter. Door de duurzame energie checker kan jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Hulshorst vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Hulshorst en snuffel tussen de recente ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Hulshorst

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Hulshorst vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens bekijk je alle beschikbare groene energie-aanbieders. Is groene energie prijziger dan grijze stroom? Helemaal niet! Mede door subsidieregelingen en interessante welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Gelijk groene stroom in Hulshorst vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven zijn weer anders per woonplaats in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonneweides.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Coteq Netbeheer 3 jaar contract juli 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. aarde, bodem, bio, wind, water zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, aardolie, petroleum, kolen (grijze stroom). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Yde vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Kies voor een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Hulshorst

Zonne-energie is een bron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van energie van de zon, en bestel zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie komt tot stand door het branden / vergissen van organisch afval zoals aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Nunspeet.

groene-stroom-hulshorst

Een energieneutrale woning in Hulshorst rond juli 2024

Via onze website check je belangrijke toelichting op groene stroom Hulshorst. Alleen, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een nihile of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hulshorst is onderwerp van gesprek. Zo’n woning bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra verminderen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op je verbruik. Onder andere een afwasteil gebruiken” en de gevels isoleren. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij jouw leverancier. Daartegenover, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke cv-ketel (van Remeha, Atag, AWB, Nefit of Vaillant) verbannen. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan enkel inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) neemt warmte uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jullie woning en het tapwater. Het systeem werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Hulshorst kan veel geld kosten. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Voordelig, en probleemloos te plaatsen. Tevens verklein je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op de energierekening. De totaalprijs ligt in de range tussen de €2800 tot +/- €7800. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Schiermonnikoog afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Juist aanbieders als Eneco, Pure Energie, Engie, Qurrent, Van de Bron, Greenchoice faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert lees je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Hulshorst operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is kinderspel. Wat je moet doen is: je lopende abonnement stopzetten en nadien een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om complexe acties. Je volgende energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Hulshorst een stuk lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer gezinnen die voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Geholpen door onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van diverse pakketten vind je bijgaand enkele pakketten. Commentaar: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check check je eenvoudig welke leveranciers duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Hulshorst vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingen voor elektriciteit en gas.