Loading...

Groene stroom Schiermonnikoog Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via reine, duurzame bronnen zoals zon, bodemwarmte, biomassa, wind, waterkracht. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is significant schoner vergeleken met grijze stroom dat tot stand komt middels fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Door middel van onze groene stroom checker kan je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Schiermonnikoog vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Schiermonnikoog of doorzoek de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Schiermonnikoog

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Schiermonnikoog vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend ontdek je alle groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder dan grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Middels subsidieregelingen en hoge welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Nu groene stroom in Schiermonnikoog vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen schommelen per woonplaats in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het voorstel wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: energie van Engie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bio, zon, bodem, water, aarde zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. petroleum, aardgas, aardolie, kolen (grijze energie). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Lees nu verder over groene energie Harbrinkhoek vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Ga voor een aanbieder met groene windstroom. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Schiermonnikoog

De zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnecellen, en neem zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie checker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie ontstaat door de verbranding / gassing van organische dingen als afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Schiermonnikoog.

groene-stroom-schiermonnikoog

Een energieneutrale woning in Schiermonnikoog rond juli 2024

Met Groenestroomaanbieding.nl detecteer je alle info over groene stroom Schiermonnikoog. De vraag is, waarom eigenlijk betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een lage of geen energienota heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Schiermonnikoog wordt steeds populairder. Een woning als dat implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik verminderen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met energie. Veel gehoord is “wassen op 30 graden” en let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van jullie energiebedrijf. Aan de andere kant, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele cv-ketel (van Atag, Intergas, Vaillant, Remeha of Nefit) uitgefaseerd. De huidige hr-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit de lucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar geschikte warmte voor de verwarming van jullie appartement en gebruikswater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Schiermonnikoog kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te plaatsen. Daarnaast verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op kosten van energie. De aanschafprijs varieert tussen €3700 tot +/- €7200. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Biezenmortel afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Specifieke aanbieders als Eneco, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron, Engie, Powerpeers bieden deze service. Op basis van je postcode spot jij rap welke groene stroom aanbieders in Schiermonnikoog operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. Wat jij moet doen: je bestaande contract beëindigen en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom benodigt geen complexe acties. De volgende aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Schiermonnikoog een stuk lager als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn steeds meer woningeigenaren die mede hierdoor oversluiten naar deze vorm van schone energie. Door middel van de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van verschillende abonnementen ontdek je hierna vaak bestelde stroompakketten. Let op: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene stroom checker ontdek je probleemloos welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Schiermonnikoog vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en kortingsacties voor gas en elektra.