Loading...

Groene stroom Biezenmortel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van schone, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, zon, wind. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen duurzamer vergeleken met grijze elektra dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Geholpen door onze groene stroom checker kan je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Biezenmortel vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Biezenmortel of bekijk de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Biezenmortel

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Biezenmortel vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder vergelijk je de best matchende groene maatschappijen. Is groene stroom hoger geprijsd dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Door subsidies voor groene stroom en forse welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Nu groene stroom in Biezenmortel vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn afhankelijk van regio in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het aanbod wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: overstapbonus Vattenfall.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als zon, bio, bodem, wind, water veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan aardgas, aardolie, steenkool, kolen (grijze stroom). De verbranding van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Zoek ook naar groene energie Ovezande vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Stap over naar een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Biezenmortel

Zonnestroom is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonne energie, en installeer zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische stoffen als afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Haaren.

groene-stroom-biezenmortel

Een energieneutrale woning in Biezenmortel rond mei 2024

Met deze pagina lees je praktische uitleg over groene stroom Biezenmortel. De vraag is, hoezo stroom afnemen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een lage of geen energienota classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Biezenmortel wint aan interesse. Een woning als dat verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit verminderen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met energie. Voorbeelden zijn “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en de warme kraan niet onnodig laten lopen. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een boiler plus een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter koop je stroom in bij een energieleverancier. Echter, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” hr-ketel (Vaillant, Intergas, Nefit, Remeha of AWB) verbannen. De huidige CV-ketel op gas kun je dan enkel omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) nuttigt warmte uit de lucht buiten. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie transformeert dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en kraanwater. Het apparaat heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Biezenmortel is kostbaar. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te plaatsen. Verder verklein je de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op de energiekosten. Het tarief ligt in de range tussen de €2700 en €7000. Met behulp van de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Kortehemmen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. In het bijzonder leveranciers zoals Engie, Pure Energie, Eneco, Qurrent, Powerpeers, Greenchoice maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen zie je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Biezenmortel actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Het stappenplan is: jullie actuele contract opzeggen en uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vergt geen verdere woningaanpassingen. Je volgende leverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Biezenmortel sterk verlaagd dan de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren op basis daarvan oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende energiepakketten bekijk je bijgaand toonaangevende energiecontracten. Info: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check bekijk je à la minute welke aanbieders “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Biezenmortel vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor gas en elektra.