Loading...

Groene stroom Ovezande Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als biomassa, zon, aardwarmte, waterkracht, wind. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is veel milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd door middel van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Door de groene stroom vergelijker kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Ovezande vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Ovezande en overweeg de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Ovezande

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Ovezande vergelijken (september 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien detecteer je de relevante groene stroom maatschappijen. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Gemakkelijk groene stroom in Ovezande vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra variëren per postcode in Zeeland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat bij jou past. Bijvoorbeeld een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: UnitedConsumers voor gas en licht.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zon, aarde, water, bio, wind zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardolie, aardgas, steenkool, kolen (grijze elektra). Het gebruik van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een beter milieu? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Zoek ook naar groene energie Ermelo vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Ovezande

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonne energie, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie checker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het verbranden van organische dingen als tuinbouwafval. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Borsele.

groene-stroom-ovezande

Een energieneutrale woning in Ovezande rond september 2022

Met behulp van deze pagina lees je alle details over groene stroom Ovezande. Interessant, waarom zou ik stroom afnemen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een nihile of geen energienota typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Ovezande wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie reduceren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op je verbruik. Dan kun je denken aan “het huis verwarmen met kookwarmte” en zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van jouw aanbieder. Evengoed, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse hr-ketel (Intergas, Nefit, Atag, Vaillant of Remeha) verboden. De welbekende cv-ketel mag je dan alleen vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) nuttigt warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie woning en water om te gebruiken. De warmtepomp werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Ovezande is prijzig. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en probleemloos te plaatsen. Bovendien verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op maandelijkse energielasten. De inkoopprijs ligt tussen de €3900 t/m €6400. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Achtmaal afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Juist leveranciers zoals Greenchoice, Qurrent, Powerpeers, Engie, Eneco, Pure Energie faciliteren dit. Op basis van je postcode check je nu welke groene stroom aanbieders in Ovezande operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is kinderspel. Wat je moet doen is: jullie actuele abonnement beëindigen en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vergt geen complexe acties. Jouw toekomstige energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Ovezande aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. We zien meer en meer mensen die hierom oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van diverse contracten tref je bijgaand veel gekozen energiepakketten. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker detecteer je snel welke leveranciers “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Ovezande vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en kortingen voor elektriciteit en gas.