Loading...

Groene stroom Ermelo Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als wind, waterkracht, zon, aardwarmte, biomassa. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in september 2023. Het is veel duurzamer als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie wordt steeds beter. Dankzij de duurzame energie checker kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Ermelo vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Ermelo en overweeg de actuele duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Ermelo

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Ermelo vergelijken (september 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap ontdek je de relevante groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidies voor duurzame energie en hoge cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Snel groene stroom in Ermelo vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het aanbod dat bij jou past. Ga voor het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: abonnementen van Vrijopnaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals windenergie, bodemwarmte, aardwarmte, zonne-energie, biomassa zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan steenkool, petroleum, aardgas, aardolie (grijze elektra). Het gebruik van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2023. Zoek ook naar groene energie Terheijden vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Ermelo

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar energie van de zon, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organisch afval zoals tuinbouwafval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Ermelo.

groene-stroom-ermelo

Een energieneutrale woning in Ermelo rond september 2023

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl ontdek je nuttige informatie over groene stroom Ermelo. Interessant, waarom zou ik elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woning met een beperkte of geen energielasten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ermelo is onderwerp van gesprek. Een woning als dat bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

Het verbruik van energie minimaliseren is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Dan kun je denken aan “let op het energielabel” en doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het energiebedrijf. Daartegenover, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “gewone” verwarmingsketel (als Intergas, Remeha, Vaillant, AWB of Nefit) niet langer toegestaan. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan alleen omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Feitelijk is dit een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en het tapwater. Het apparaat kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Ermelo kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en zonder moeite te plaatsen. Daarbij verlagen jullie de CO-2 uitstoot en besparen jullie op de energierekening. De aanschafprijs schommelt tussen €2400 t/m €6700. Mede door de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Nijmegen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Met name leveranciers als Qurrent, Engie, Eneco, Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert spot jij nu welke groene stroom aanbieders in Ermelo operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Het stappenplan is: je lopende contract stopzetten en daarna een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vergt geen verdere woningaanpassingen. Je aanstaande maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Ermelo flink lager dan de introductieprijs. Er zijn veel mensen die hierom voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van huidige pakketten vergelijk je in het overzicht hieronder enkele pakketten. Let op: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie checker vind je nu welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Ermelo vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en welkomstacties voor elektriciteit en gas.