Loading...

Groene stroom Terheijden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van reine, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, wind. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is significant milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt geproduceerd middels fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Middels de duurzame energie check kunnen jullie vandaag nog alle groene energieleveranciers in Terheijden vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Terheijden of doorzoek de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Terheijden

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Terheijden vergelijken (april 2024)? Open dan onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap detecteer je de beste groene aanbieders. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Probleemloos groene stroom in Terheijden vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra verschillen per regio in Noord-Brabant).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod met de beste voorwaarden. Ga voor het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: korting bij Endinet Groep.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodem, bio, water, wind, aarde vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardgas, kolen, steenkool, petroleum (grijze stroom). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Vind alles uit over groene energie Hummelo vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Terheijden

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonne energie, en installeer zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene stroom checker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Drimmelen.

groene-stroom-terheijden

Een energieneutrale woning in Terheijden rond april 2024

Op deze website lees je alle toelichting op groene stroom Terheijden. Echter, hoezo stroom afnemen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met nauwelijks tot geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Terheijden is onderwerp van gesprek. Een woning als dat bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie verlagen bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Voorbeelden zijn “kouder douchen” en let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het energieleverancier. Alleen, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “oude” cv-ketel (van Vaillant, Nefit, Atag, AWB of Intergas) verbannen. De huidige CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) haalt energie uit de lucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jouw woning en kraanwater. Het product werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Terheijden kan duur uitvallen. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te plaatsen. Verder verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op kosten van energie. De investering varieert tussen €3600 t/m €6100. Met behulp van de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Dearsum afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle leveranciers. Specifieke organisaties als Greenchoice, Engie, Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron, Qurrent faciliteren dit. Door te adres te gebruiken spot jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Terheijden voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: jouw lopende abonnement stopzetten en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen vereist geen verdere actie van jou kant. Jouw nieuwe energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Terheijden sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn veel woningeigenaren op basis daarvan overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Dankzij de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende energiecontracten tref je bijgaand veel gekozen abonnementen. Commentaar: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check bekijk je rap welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Terheijden vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor gas en elektra.