Loading...

Groene stroom Dearsum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via niet vervuilende, stabiele bronnen als zon, wind, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt gegenereerd middels fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Door middel van de duurzame energie check kan je direct alle groene energieleveranciers in Dearsum vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Dearsum of bekijk de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Dearsum

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Dearsum vergelijken (juni 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend bekijk je de meest populaire groene leveranciers. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Dearsum vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen schommelen per woongebied in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: review Eneco.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aardwarmte, bodemwarmte, windenergie, biomassa, zonne-energie zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Vergeet niet, alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. aardgas, petroleum, aardolie, kolen (vuile stroom). De verwerking van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Schildwolde vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Dearsum

Zonne-energie is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnekracht, en kies voor zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische materialen als mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-dearsum

Een energieneutrale woning in Dearsum rond juni 2024

Op basis van onze website vind je handige toelichting op groene stroom Dearsum. De vraag is, waarom betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een huis met een lage of geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Dearsum wint aan interesse. Zo’n woning verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie verminderen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Bijvoorbeeld “wassen op 30 graden” en de verwarmingsbuizen isoleren. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepomp (ketel). In de winter neem je stroom af bij jouw energieleverancier. Echter, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke hr-ketel (Nefit, Atag, AWB, Remeha of Vaillant) uitgefaseerd. De “gewone” CV-ketel op gas kun je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) profiteert van warmte uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie verandert de koude buitenlucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de verwarming van je huis en gebruikswater. De warmtepomp heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Dearsum is kostbaar. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Voordelig, en zonder moeite toe te passen. Daarnaast verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op kosten van energie. De totaalprijs ligt in de range tussen de €3000 tot €6900. Via de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Mariënvelde afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle maatschappijen. Vooral partijen zoals Qurrent, Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Van de Bron faciliteren dit. Door te adres te gebruiken spot jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Dearsum beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gedaan. Wat je moet doen is: het actuele contract stopzetten en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jouw volgende energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Dearsum aantrekkelijker als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn veel mensen die daarom kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door middel van de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van verschillende energie-abonnementen bekijk je in het overzicht hieronder de meest populaire pakketten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker ontdek je moeiteloos welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Dearsum vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektriciteit.