Loading...

Groene stroom Mariënvelde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, biomassa, wind, zon, bodemwarmte. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gefabriceerd met behulp van fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt steeds beter. D.m.v. de groene stroom vergelijker kun jij spoedig alle groene energieleveranciers in Mariënvelde vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Mariënvelde en check de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans amper duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Mariënvelde

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Mariënvelde vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan vergelijk je de best matchende groene leveranciers. Is groene energie hoger geprijsd dan normale stroom? Dit valt reuze mee! Door subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstpremies is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Zonder moeite groene stroom in Mariënvelde vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement dat bij jou past. Selecteer direct het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Oxxio stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere aarde, water, bio, zon, wind vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan aardolie, steenkool, aardgas, petroleum (vuile energie). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Bingelrade vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Kies voor een aanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Mariënvelde

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonne energie, en neem zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene stroom checker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische dingen als rioolslib. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Oost Gelre.

groene-stroom-marienvelde

Een energieneutrale woning in Mariënvelde rond december 2023

Met Groenestroomaanbieding.nl check je bruikbare details over groene stroom Mariënvelde. Interessant, hoezo betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een huis met een lage of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Mariënvelde wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra reduceren is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met energie. Voorbeelden zijn “bewust met de waterkoker omgaan” en de gordijnen dicht doen. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van jouw leverancier. Echter, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de welbekende CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Nefit, AWB, Remeha of Intergas) verbannen. De huidige gasgestookte ketel kun je dan enkel vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Feitelijk is dit een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van energie uit omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. De installatie zet de koude lucht om in naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jullie woning en kraanwater. Het systeem werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Mariënvelde kan duur uitvallen. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Goedkoop, en zonder moeite te installeren. Tevens verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op stroomkosten. De kostprijs ligt tussen de €3600 t/m €6500. Mede door de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Venray afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Vooral leveranciers zoals Van de Bron, Greenchoice, Qurrent, Eneco, Engie, Pure Energie maken dit mogelijk. Op basis van je postcode tref je à la minute welke groene stroom aanbieders in Mariënvelde aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel makkelijk. De bedoeling is: jullie huidige contract ontbinden en natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom benodigt geen complexe acties. Jullie aanstaande energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Mariënvelde aantrekkelijker in verhouding tot de beginperiode. Er zijn veel consumenten die daarom switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van beschikbare energiepakketten vergelijk je bijgaand toonaangevende pakketten. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene energie check vergelijk je onmiddellijk welke van deze contracten “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Mariënvelde vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en contracten voor gas en stroom.