Loading...

Groene stroom Bingelrade Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, zon, wind. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2022. Het is een stuk toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker kan jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Bingelrade vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Bingelrade en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld amper duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Bingelrade

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Bingelrade vergelijken (juni 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend bekijk je alle beschikbare groene stroom aanbieders. Is groene energie / stroom prijziger dan stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Middels subsidieregelingen en forse welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Eenvoudig groene stroom in Bingelrade vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven schommelen per woongebied in Limburg).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonnepanelen.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het abonnement dat bij jou past. Maak een keuze voor het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: overstapbonus Pure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld biomassa, waterkracht, bodemwarmte, windenergie, zonne-energie vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Bovendien, alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. aardgas, kolen, petroleum, steenkool (vuile elektriciteit). Het toepassen van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een beter milieu? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2022. Ook interessant: groene energie Pannerden vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Stap over naar een leverancier met groene stroom van de wind. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Bingelrade

Energie van de zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en installeer zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de vergelijkingstool de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische materialen als groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Onderbanken.

groene-stroom-bingelrade

Een energieneutrale woning in Bingelrade rond juni 2022

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl vind je praktische info over groene stroom Bingelrade. Interessant, waarom nog stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een nihile of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Bingelrade wint aan interesse. Een huis als dit verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het verbruik van elektra reduceren is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met stroom. Voorbeelden zijn “zet elektrische apparaten helemaal uit” en eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet. De productie van energie kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van een energiemaatschappij. Daarentegen, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de klassieke gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Intergas, AWB, Atag of Remeha) niet meer toegestaan. De huidige verwarmingsketel mag je dan enkel omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) profiteert van energie uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van je appartement en douchewater. Het product heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Bingelrade kan duur uitvallen. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen toe te passen. Overigens verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op de energierekening. De prijs ligt in de range tussen de €2600 t/m €7200. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Koudekerk aan den Rijn afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle bedrijven. Vooral leveranciers als Eneco, Powerpeers, Qurrent, Van de Bron, Engie, Pure Energie maken dit mogelijk. Op basis van je postcode lees jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Bingelrade actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg simpel. Wat jij moet doen: je huidige pakket annulerenen daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen aan de woning. De nieuwe maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Bingelrade fors lager in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn steeds meer huizeneigenaren op basis daarvan overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van enkele energiepakketten tref je in het overzicht hieronder de meest populaire pakketten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check achterhaal je meteen welke leveranciers “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Bingelrade vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en deals voor gas en elektriciteit.