Loading...

Groene stroom Pannerden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van schone, stabiele bronnen als wind, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, zon. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk duurzamer in vergelijking met grijze energie dat wordt gecreëerd via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Middels de duurzame energie check kun je zonder problemen alle groene energieleveranciers in Pannerden vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in Pannerden of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Pannerden

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Pannerden vergelijken (mei 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap check je de beste groene bedrijven. Is groene energie kostbaarder dan grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Zonder problemen groene stroom in Pannerden vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen variëren per postcode in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het voorstel dat je wensen dekt. Selecteer direct een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Liander voor gas en licht.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodemwarmte, waterkracht, zonne-energie, biomassa, aardwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Vergeet niet, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot kolen, steenkool, petroleum, aardolie (grijze elektriciteit). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een beter milieu? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Ook interessant: groene energie Esch vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Pannerden

Zonne-energie is een schone energiebron die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnecellen, en installeer zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische dingen als mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Rijnwaarden.

groene-stroom-pannerden

Een energieneutrale woning in Pannerden rond mei 2024

Met deze webpagina vergelijk je belangrijke informatie over groene stroom Pannerden. De vraag is, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een verwaarloosbare of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Pannerden wordt steeds populairder. Dit soort huizen realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit verminderen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Denk aan “gebruik alleen A++ producten” en laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij een maatschappij. Echter, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse cv-ketel (van Intergas, Nefit, Vaillant, Remeha of Atag) niet langer toegestaan. De klassieke cv-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. We spreken dus over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de energie uit de lucht buiten. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en douchewater. Het apparaat kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Pannerden vergt een hele investering. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te installeren. Daarnaast verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op kosten van energie. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €3000 tot €7600. Mede door de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Aduard afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Unieke organisaties als Powerpeers, Greenchoice, Engie, Van de Bron, Pure Energie, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken detecteer je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Pannerden beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Het stappenplan is: je actuele levering annulerenen vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen in de meterkast. De toekomstige energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Pannerden sterk verlaagd in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren op basis daarvan oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Dankzij onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van enkele energiecontracten bekijk je in het overzicht hieronder toonaangevende contracten. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene stroom checker bekijk je simpelweg welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Pannerden vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektra en gas.