Loading...

Groene stroom Aduard Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van reine, stabiele bronnen als bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, waterkracht, zon. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen duurzamer in vergelijking met grijze energie dat wordt opgewekt d.m.v. fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie groeit snel. Met behulp van de duurzame energie checker kun je snel alle groene energieleveranciers in Aduard vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Aduard en snuffel tussen de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Aduard

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Aduard vergelijken (december 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan detecteer je alle groene stroom aanbieders. Is groene energie kostbaarder dan reguliere stroom? Helemaal niet! Middels subsidies voor groene stroom en royale welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Eenvoudig groene stroom in Aduard vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom verschillen per woongebied in Groningen).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het voorstel wat je interessant vindt. Onder andere het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: elektriciteit van Budget Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals bio, zon, bodem, water, aarde vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Het mooiste is, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, kolen, petroleum, aardolie (vuile elektriciteit). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een groene leefomgeving? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Nisse vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Selecteer een aanbieder met groene windstroom. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Aduard

De zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie checker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische stoffen als resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Zuidhorn.

groene-stroom-aduard

Een energieneutrale woning in Aduard rond december 2022

Op deze webpagina ontdek je praktische info over groene stroom Aduard. Alleen, waarom nog betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met nauwelijks tot geen energiekosten typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Aduard wint aan interesse. Een huis als dit kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik minimaal houden.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra stabiliseren bereik je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Bijvoorbeeld “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en was op een lagere temperatuur. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler plus een warmtepomp installatie. In koude periodes heb je wel stroom nodig van je energieleverancier. Maar, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Nefit, AWB, Vaillant of Intergas) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) onttrekt de energie uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar praktische warmte voor de verwarming van je huis en het tapwater. Het product heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Aduard kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en simpel toe te passen. Overigens verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op de energierekening. De aanschafprijs varieert tussen €3600 en €7100. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Hoedekenskerke afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke maatschappijen als Qurrent, Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers, Eneco, Engie focussen hierop. Door je postcode in te vullen lees je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Aduard aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel makkelijk. De bedoeling is: jullie bestaande levering ontbinden en natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Je toekomstige leverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Aduard flink lager in verhouding tot enkele jaren geleden. We horen van veel klanten die voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Door middel van onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van diverse contracten bekijk je hieronder de meest populaire energiecontracten. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker detecteer je snel welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Aduard vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en kortingen voor elektriciteit en gas.