Loading...

Groene stroom Hoedekenskerke Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, zon, aardwarmte, waterkracht, biomassa. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gegenereerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt steeds beter. Door onze groene energie check kan je vandaag nog alle groene energieleveranciers in Hoedekenskerke vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Bekijk direct het stappenplan voor energieneutraal wonen in Hoedekenskerke en overweeg de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel woningeigenaren en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Hoedekenskerke

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Hoedekenskerke vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap detecteer je de beste groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies voor duurzame energie en interessante cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Hoedekenskerke vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom verschillen per woonplaats in Zeeland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Bijvoorbeeld het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Leon Zeewolde 1 jaar contract mei 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere zonne-energie, bodemwarmte, waterkracht, windenergie, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot petroleum, kolen, steenkool, aardgas (vuile energie). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Zoek ook naar groene energie Wilbertoord vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Hoedekenskerke

Onze zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene stroom checker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische stoffen als afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Borsele.

groene-stroom-hoedekenskerke

Een energieneutrale woning in Hoedekenskerke rond mei 2024

Op deze website vergelijk je nuttige toelichting op groene stroom Hoedekenskerke. Alleen, waarom eigenlijk betalen voor stroom, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een nihile of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hoedekenskerke zien we steeds meer. Deze woningen kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het gebruik van elektra verminderen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met je verbruik. Denk aan “een goede thermoskan gebruiken” en gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van jullie energiemaatschappij. Maar, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke verwarmingsketel (als Intergas, Nefit, Vaillant, AWB of Atag) niet meer toegestaan. De “oude” gasgestookte ketel kun je dan enkel inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) haalt energie uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp verandert dit naar praktische warmte voor de verwarming van jouw appartement en douchewater. De installatie heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Hoedekenskerke is prijzig. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite toe te passen. Tevens verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op de energiekosten. Het tarief schommelt tussen €3400 tot €7900. Geholpen door de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Rotsterhaule afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Met name bedrijven als Van de Bron, Eneco, Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie, Engie focussen hierop. Op basis van je postcode spot je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Hoedekenskerke actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat jij moet doen: het actuele levering beëindigen en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jullie nieuwe energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Hoedekenskerke fors lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. We horen van veel klanten die hierom neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Geholpen door onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van beschikbare energiecontracten bekijk je onderstaand veel gekozen stroom abonnementen. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check vind je vlug welke pakketten “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Hoedekenskerke vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor gas en elektra.