Loading...

Groene stroom Wilbertoord Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van niet vervuilende, stabiele bronnen als zon, bodemwarmte, aardwarmte, wind, biomassa. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Vele malen beter voor het milieu dan grijze elektra dat wordt gegenereerd via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Door middel van de duurzame energie check kun jij spoedig alle groene energieleveranciers in Wilbertoord vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Zie ook de details aangaande energieneutraal wonen in Wilbertoord of bekijk de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Wilbertoord

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Wilbertoord vergelijken (september 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien ontdek je de meest relevante groene maatschappijen. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies en royale welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Simpel groene stroom in Wilbertoord vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het aanbod wat jullie geschikt vinden. Onder andere een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: abonnement bij NLE.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere wind, bodem, bio, aarde, zon zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 blijft beperkt. Bovendien, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan aardgas, aardolie, kolen, steenkool (vuile elektra). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een beter milieu? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Vind alles uit over groene energie Marken vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Wilbertoord

Energie van de zon is een bron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en installeer boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de vergelijkingstool de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische dingen als etensresten. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Mill en Sint Hubert.

groene-stroom-wilbertoord

Een energieneutrale woning in Wilbertoord rond september 2022

Op basis van onze website bekijk je bruikbare details over groene stroom Wilbertoord. De vraag is, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan genereren. Een huis met een beperkte of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Wilbertoord wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het energieverbruik stabiliseren is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op je verbruik. Denk aan “apparaten uitschakelen” en je vriezer waterpas zetten. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler plus een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij het energiebedrijf. Echter, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de traditionele hr-ketel (Intergas, Remeha, Nefit, AWB of Vaillant) uitgefaseerd. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan alleen inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp converteert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jullie huis en kraanwater. Het apparaat werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Wilbertoord kan veel geld kosten. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen toe te passen. Tevens minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op de energierekening. De totaalprijs schommelt tussen €3700 tot €7200. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Graauw afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Vooral aanbieders zoals Greenchoice, Van de Bron, Engie, Powerpeers, Qurrent, Eneco maken dit mogelijk. Op basis van je postcode achterhaal je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Wilbertoord voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: je huidige levering ontbinden en nadien een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vereist geen verdere woningaanpassingen. De nieuwe leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg uitnodigend. Momenteel zijn prijzen van groene energie Wilbertoord aantrekkelijker in vergelijking met de beginperiode. We horen van veel mensen op basis daarvan voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Dankzij onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van enkele abonnementen vind je in het overzicht hieronder veel gekozen stroom abonnementen. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene stroom checker bekijk je vandaag nog welke maatschappijen “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Wilbertoord vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektra en gas.