Loading...

Groene stroom Marken Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals wind, zon, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger dan grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Door gebruik te maken van onze groene energie check kun jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Marken vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Marken of doorzoek de actuele duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo goedkoop als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Marken

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Marken vergelijken (december 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder bekijk je de meest populaire groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Helemaal niet! Via subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Eenvoudig groene stroom in Marken vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven schommelen per postcode in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het contract dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Qurrent stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere bio, bodem, water, zon, aarde zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardolie, kolen, petroleum (vuile energie). Het gebruik van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een schonere lucht? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Vind alles uit over groene energie Bladel vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energiemaatschappij met groene windstroom. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Marken

De zon is een bron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonne energie, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie checker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organisch afval zoals hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Waterland.

groene-stroom-marken

Een energieneutrale woning in Marken rond december 2023

D.m.v. deze pagina check je alle details over groene stroom Marken. Echter, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woning met een lage of geen energielasten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Marken is onderwerp van gesprek. Een woning als dat kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra verlagen bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Dan kun je denken aan “wassen op 30 graden” en de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In de winter heb je wel stroom nodig van je energiemaatschappij. Alleen, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Nefit, AWB, Intergas of Remeha) verboden. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van energie uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie verandert dit naar praktische warmte voor het verwarmen van jullie woning en kraanwater. Deze setup werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Marken kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te installeren. Daarbij minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op kosten van energie. De totaalprijs schommelt tussen €3800 tot €7800. Dankzij de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Veulen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Vooral aanbieders als Van de Bron, Greenchoice, Eneco, Qurrent, Powerpeers, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode check jij snel welke groene stroom aanbieders in Marken aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: het actuele contract stopzetten en hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Jullie nieuwe leverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Marken flink lager als je het afzet tegen jaren geleden. We horen van veel families die hierom switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van enkele energiepakketten tref je in het overzicht hieronder vaak bestelde energiepakketten. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker check je probleemloos welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Marken vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektra en gas.