Loading...

Groene stroom Veulen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van reine, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, wind, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gefabriceerd met fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Middels de duurzame energie checker kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Veulen vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Veulen en overweeg de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Veulen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Veulen vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend ontdek je de beste groene bedrijven. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies en hoge welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Simpel groene stroom in Veulen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Limburg).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het aanbod dat je wensen dekt. Onder andere het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energiebedrijf RENDO Netwerken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bodemwarmte, zonne-energie, windenergie, biomassa, aardwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot petroleum, kolen, aardolie, aardgas (grijze elektriciteit). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een schonere lucht? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Koufurderrige vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Switch naar een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Veulen

Energie van de zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnecellen, en installeer zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organisch afval zoals resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Venray.

groene-stroom-veulen

Een energieneutrale woning in Veulen rond december 2023

Via Groenestroomaanbieding.nl detecteer je nuttige uitleg over groene stroom Veulen. Interessant, waarom stroom afnemen, als je ook zelf kan realiseren. Een huis met een nihile of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Veulen is een wens van vele. Een huis als dit bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

De stroomconsumptie stabiliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met je verbruik. O.a. “let op het energielabel” en sloffen dragen in huis. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij een energieleverancier. Alleen, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse verwarmingsketel (als Nefit, Vaillant, Remeha, Atag of Intergas) uitgesloten. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan enkel inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van jouw woning en het tapwater. Deze setup werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Veulen kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Goedkoop, en zonder problemen te installeren. Tevens reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op kosten van energie. De prijs ligt tussen de €3900 tot €7400. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Eenum afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke leveranciers als Pure Energie, Qurrent, Powerpeers, Engie, Greenchoice, Eneco focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek je nu welke groene stroom aanbieders in Veulen beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel makkelijk. Wat je moet doen is: het actuele verbintenis opzeggen en daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. De nieuwe leverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg uitnodigend. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Veulen flink lager in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat klanten die hierom neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Op basis van de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele abonnementen bekijk je onderstaand toonaangevende stroomcontracten. Opmerking: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker vind je ogenblikkelijk welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Veulen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en kortingen voor stroom en gas.