Loading...

Groene stroom Eenum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals wind, bodemwarmte, zon, aardwarmte, waterkracht. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend toekomstbestendiger in vergelijking met grijze stroom dat wordt gecreëerd middels fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie wordt alsmaar beter. Middels de duurzame energie checker kun je simpelweg alle groene energieleveranciers in Eenum vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Eenum of doorzoek de populaire duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo goedkoop als grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Eenum

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Eenum vergelijken (december 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vergelijk je de relevante groene energiebedrijven. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. À la minute groene stroom in Eenum vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven verschillen per postcode in Groningen).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: gas licht Energiedirect.nl.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als aardwarmte, windenergie, biomassa, bodemwarmte, waterkracht zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardolie, steenkool, kolen (grijze elektra). De verbranding van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Steenbergen vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Eenum

Zonne-energie is een bron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van energie van de zon, en kies voor zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische materialen als groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Loppersum.

groene-stroom-eenum

Een energieneutrale woning in Eenum rond december 2022

Door middel van onze website lees je alle informatie over groene stroom Eenum. Alleen, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een nihile of geen energiekosten noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Eenum is een wens van vele. Een huis als dit bereiken jullie via het volgende model:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De stroomconsumptie stabiliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op jullie gebruik. Bijvoorbeeld “een efficiënte douchekop kopen” en niet een te grote vriezer kopen. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepomp. In de winter koop je stroom in bij je energiebedrijf. Daartegenover, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse hr-ketel (AWB, Atag, Vaillant, Intergas of Nefit) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de warmte uit de lucht buiten. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van je woning en water om te gebruiken. Deze setup heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Eenum kan veel geld kosten. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te installeren. Daarnaast verklein je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op kosten van energie. De totaalprijs varieert tussen €4200 en €7500. Dankzij de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Nieuw- en Sint Joosland afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle aanbieders. Vooral bedrijven zoals Eneco, Engie, Pure Energie, Van de Bron, Powerpeers, Qurrent faciliteren dit. Op basis van je postcode check je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Eenum operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg simpel. Wat je moet doen is: het actuele contract ontbinden en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jouw aanstaande aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best aantrekkelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Eenum aantrekkelijker dan de beginperiode. We zien meer en meer mensen die hierom switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Aan de hand van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van enkele pakketten tref je hierna enkele energiecontracten. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene energie check ontdek je probleemloos welke abonnementen echt “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Eenum vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingsacties voor stroom en gas.