Loading...

Groene stroom Steenbergen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op d.m.v. schone, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, zon, aardwarmte, waterkracht, biomassa. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt geproduceerd middels fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aanbod met echte groene energie wordt alsmaar beter. Dankzij onze groene energie check kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Steenbergen vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Steenbergen of bekijk de recente ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Steenbergen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Steenbergen vergelijken (april 2024)? Gebruik onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien vergelijk je de relevante groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie kostbaarder dan stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Met behulp van subsidies en hoge welkomstpremies is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Steenbergen vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het pakket dat bij jou past. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: actie van Huismerk Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. biomassa, windenergie, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardolie, aardgas, steenkool (grijze energie). De verwerking van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een beter milieu? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Ook interessant: groene energie Hoenderloo vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Steenbergen

Zonne-energie is een bron die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonne energie, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de vergelijkingstool de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organisch afval zoals rioolslib. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Steenbergen.

groene-stroom-steenbergen

Een energieneutrale woning in Steenbergen rond april 2024

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl detecteer je praktische info over groene stroom Steenbergen. De vraag is, waarom zou ik stroom afnemen, als je ook zelf kan genereren. Een huis met nauwelijks tot geen energiekosten typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Steenbergen wint aan interesse. Een huis als dit bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra laag houden doe je door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. Denk aan “niet alle radiatoren open zetten” en aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een boiler of een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van jullie energiemaatschappij. Alleen, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “gewone” hr-ketel (Vaillant, Intergas, Remeha, Nefit of AWB) niet langer toegestaan. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) neemt warmte uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van jullie huis en kraanwater. Het apparaat heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Steenbergen kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en zonder problemen te plaatsen. Daarbij minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op energielasten. De totaalprijs varieert tussen de €3400 en €6500. Met behulp van de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Coevorden afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Juist aanbieders als Van de Bron, Eneco, Pure Energie, Qurrent, Powerpeers, Greenchoice maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Steenbergen beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: je lopende contract annulerenen daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. De nieuwe energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Steenbergen flink lager in verhouding tot een paar jaar terug. We horen van veel huizeneigenaren die hierom oversluiten naar deze vorm van schone energie. Door middel van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van huidige abonnementen ontdek je bijgaand veel gekozen pakketten. Voetnoot: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie checker vergelijk je direct welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Steenbergen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en contracten voor gas en elektriciteit.