Loading...

Groene stroom Hoenderloo Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals wind, aardwarmte, bodemwarmte, zon, biomassa. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Dit is beduidend schoner vergeleken met grijze stroom dat wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Middels onze groene stroom checker kun jij rap alle groene energieleveranciers in Hoenderloo vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Spring dan direct naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Hoenderloo en check de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Hoenderloo

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Hoenderloo vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder detecteer je alle groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies en interessante welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Gelijk groene stroom in Hoenderloo vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven schommelen per woonplaats in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het voorstel met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Noordelijk Lokaal Duurzaam 1 jaar contract juli 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als windenergie, aardwarmte, biomassa, zonne-energie, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardolie, kolen, petroleum (grijze stroom). De verwerking van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een groene leefomgeving? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Ook interessant: groene energie Wilhelminaoord vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is minimaal. Interesse in windenergie? Kies voor een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Hoenderloo

Zonnestroom is een schone energiebron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnekracht, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische materialen als aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Apeldoorn.

groene-stroom-hoenderloo

Een energieneutrale woning in Hoenderloo rond juli 2024

Op basis van deze pagina lees je alle details over groene stroom Hoenderloo. Echter, waarom zou ik betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woning met een nihile of geen energielasten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hoenderloo zien we steeds meer. Een woning als dat bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het verbruik van energie minimaliseren bereik je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op jouw apparaten. O.a. “een afwasteil gebruiken” en probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler plus een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij jullie energiebedrijf. Daarentegen, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Nefit, AWB, Atag of Vaillant) verboden. De “gewone” cv-ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Feitelijk is dit een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit de lucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar praktische warmte voor de verwarming van jullie appartement en douchewater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Hoenderloo vergt een hele investering. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te installeren. Tevens minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en besparen jullie op energielasten. De investering schommelt tussen €3300 tot +/- €7800. Met behulp van de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Rottum afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Juist organisaties zoals Engie, Qurrent, Eneco, Pure Energie, Powerpeers, Greenchoice maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens check jij rap welke groene stroom aanbieders in Hoenderloo actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Twee acties zijn belangrijk: jullie huidige abonnement stopzetten en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Je nieuwe maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Hoenderloo sterk verlaagd dan de beginperiode. Er zijn veel woningeigenaren die daarom switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Met behulp van onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van diverse energiecontracten ontdek je in het overzicht hieronder de meest populaire stroom abonnementen. Update: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check vergelijk je snel welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Hoenderloo vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor stroom en gas.