Loading...

Groene stroom Wilhelminaoord Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, zon, waterkracht, bodemwarmte, wind. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Vele malen beter voor het milieu in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie groeit snel. Met behulp van de groene stroom vergelijker kunnen jullie binnen no-time alle groene energieleveranciers in Wilhelminaoord vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Wilhelminaoord en check de actuele duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Wilhelminaoord

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Wilhelminaoord vergelijken (juni 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daaropvolgend bekijk je de beste groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze stroom? Dit valt reuze mee! Middels subsidies en hoge welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Zonder moeite groene stroom in Wilhelminaoord vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom variëren per woonplaats in Drenthe).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het contract wat je interessant vindt. Selecteer direct het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: abonnement bij Oxxio.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bio, zon, wind, aarde, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot petroleum, steenkool, aardgas, aardolie (grijze elektra). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Lees nu verder over groene energie Marle vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Wilhelminaoord

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van energie van de zon, en kies voor zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie checker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organisch afval zoals akkerbouw afval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Westerveld.

groene-stroom-wilhelminaoord

Een energieneutrale woning in Wilhelminaoord rond juni 2024

Aan de hand van deze pagina ontdek je handige uitleg over groene stroom Wilhelminaoord. De vraag is, hoezo elektriciteit inkopen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een lage of geen energielasten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wilhelminaoord wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit stabiliseren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Dan kun je denken aan “de verwarming omlaag doen” en een waterkoker gebruiken om warm water te koken. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp. In koude periodes neem je stroom af bij je energie-aanbieder. Alleen, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde cv-ketel (van Intergas, Remeha, AWB, Vaillant of Nefit) uitgesloten. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) benut de energie uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie transformeert de buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem transformeert dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jullie huis en kraanwater. Het systeem kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Wilhelminaoord kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en simpel toe te passen. Daarbij verlagen jullie het negatieve CO2 effect en bespaart men op energielasten. De investering varieert tussen €3100 tot €7400. Mede door de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Gramsbergen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle aanbieders. Met name partijen zoals Pure Energie, Eneco, Van de Bron, Engie, Powerpeers, Qurrent maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Wilhelminaoord actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat jij moet doen: jullie huidige verbintenis beëindigen en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Jouw aanstaande energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Momenteel zijn prijzen van groene energie Wilhelminaoord aantrekkelijker dan een paar jaar terug. Er zijn steeds meer woningeigenaren die daarom voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van diverse energiepakketten bekijk je bijgaand veel gekozen energiecontracten. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker zie je simpelweg welke aanbieders duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Wilhelminaoord vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en kortingen voor elektra en gas.