Loading...

Groene stroom Gramsbergen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels schone, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, wind, zon. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in september 2023. Het is significant toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gefabriceerd middels fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Dankzij de duurzame energie checker kun je spoedig alle groene energieleveranciers in Gramsbergen vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Gramsbergen of doorzoek de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Gramsbergen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Gramsbergen vergelijken (september 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna ontdek je de relevante groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze energie? Dit valt reuze mee! Door subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstpremies is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. À la minute groene stroom in Gramsbergen vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Overijssel).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het voorstel met de beste voorwaarden. Onder andere het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: oversluiten Enduris.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere waterkracht, bodemwarmte, zonne-energie, biomassa, windenergie veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het leukste is, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. aardgas, aardolie, steenkool, petroleum (grijze stroom). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Vierhouten vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Gramsbergen

Energie van de zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonnestroom, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de vergelijkingstool de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Hardenberg.

groene-stroom-gramsbergen

Een energieneutrale woning in Gramsbergen rond september 2023

Met behulp van deze webpagina check je belangrijke uitleg over groene stroom Gramsbergen. Interessant, waarom elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Gramsbergen wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra verminderen is te realiseren door te letten op het A++ label en actief te letten op energie. Bijvoorbeeld “korter douchen” en je eten in de koelkast laten ontdooien. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van jullie leverancier. Evengoed, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse hr-ketel (Remeha, Intergas, Atag, AWB of Vaillant) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas kun je dan enkel inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) haalt warmte uit de lucht. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie zet de koude lucht om in naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van jullie woning en water om te gebruiken. De installatie heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Gramsbergen kan duur uitvallen. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en eenvoudig te installeren. Daarbij reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op kosten van energie. De kostprijs varieert tussen €3500 tot +/- €7000. Geholpen door de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Ospel afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle bedrijven. Unieke organisaties zoals Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Engie, Greenchoice, Eneco maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken achterhaal jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Gramsbergen beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. De beste manier: jullie huidige levering annulerenen nadien een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jouw nieuwe energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weuitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Gramsbergen flink lager in vergelijking met een paar jaar terug. We horen van veel consumenten die daarom oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van diverse energiecontracten vergelijk je hieronder enkele contracten. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker check je gemakkelijk welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Gramsbergen vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.