Loading...

Groene stroom Vierhouten Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van reine, duurzame bronnen zoals zon, aardwarmte, wind, bodemwarmte, biomassa. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant duurzamer in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie is enorm toegenomen. Door middel van de groene stroom vergelijker kunnen jullie eenvoudig alle groene energieleveranciers in Vierhouten vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Vierhouten of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo goedkoop als grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Vierhouten

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Vierhouten vergelijken (juni 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien ontdek je de meest relevante groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Door subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Vierhouten vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen zijn weer anders per postcode in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energie-aanbieder Allure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals bodemwarmte, waterkracht, biomassa, windenergie, aardwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan petroleum, kolen, aardolie, steenkool (vuile elektra). De verwerking van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Zoek ook naar groene energie Kreileroord vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is minimaal. Interesse in windenergie? Kies voor een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Vierhouten

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en neem zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Nunspeet.

groene-stroom-vierhouten

Een energieneutrale woning in Vierhouten rond juni 2024

Middels onze website check je uitgebreide toelichting op groene stroom Vierhouten. Echter, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan produceren. Een woning met een nihile of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Vierhouten wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie verminderen bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Denk aan “niet alle radiatoren open zetten” en hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler plus een warmtepompsysteem. In koude periodes heb je wel stroom nodig van jouw energiemaatschappij. Daarentegen, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Nefit, Vaillant, Remeha, AWB of Atag) uitgesloten. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. We spreken dus over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) neemt energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie vormt dit om naar naar praktische warmte voor het verwarmen van je woning en gebruikswater. Het systeem werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Vierhouten vergt een hele investering. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te installeren. Overigens minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bezuinig je op stroomkosten. De totaalprijs varieert tussen de €4400 en €6100. Mede door de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Eerste Exloërmond afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Juist maatschappijen zoals Qurrent, Engie, Eneco, Greenchoice, Powerpeers, Van de Bron bieden deze service. Op basis van je postcode ontdek je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Vierhouten voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. De bedoeling is: het huidige verbintenis stopzetten en aansluitend een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen behoeft geen complexe acties. Je toekomstige energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Vierhouten flink lager in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn steeds meer consumenten die daarom switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. D.m.v. onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende abonnementen tref je bijgaand toonaangevende stroom abonnementen. Opmerking: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene stroom checker bekijk je vandaag nog welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Vierhouten vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor stroom en gas.