Loading...

Groene stroom Eerste Exloërmond Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van niet vervuilende, stabiele bronnen als bodemwarmte, wind, zon, biomassa, waterkracht. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gecreëerd met fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie groeit snel. Op basis van de duurzame energie checker kun jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Eerste Exloërmond vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Eerste Exloërmond en snuffel tussen de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Eerste Exloërmond

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Eerste Exloërmond vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna vind je alle beschikbare groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Middels subsidies en royale welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Zonder moeite groene stroom in Eerste Exloërmond vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Drenthe).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het abonnement dat bij jou past. Bijvoorbeeld het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: gas licht Essent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere waterkracht, aardwarmte, windenergie, zonne-energie, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. steenkool, kolen, aardgas, petroleum (grijze elektriciteit). De verbranding van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een schonere lucht? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Vind alles uit over groene energie Steenenkamer vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Kies voor een maatschappij met groene stroom van de wind. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Eerste Exloërmond

De zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Kies ook voor zonnekracht, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door het verbranden van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Borger-Odoorn.

groene-stroom-eerste-exloermond

Een energieneutrale woning in Eerste Exloërmond rond juni 2024

Middels Groenestroomaanbieding.nl bekijk je alle toelichting op groene stroom Eerste Exloërmond. Interessant, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met nauwelijks tot geen energierekening noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Eerste Exloërmond wordt steeds populairder. Zo’n woning bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie stabiliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op stroom. O.a. “alleen wassen met volle wasmachine” en radiatorfolie gebruiken. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van het aanbieder. Evenwel, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Vaillant, Nefit, Atag of Intergas) uitgesloten. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de warmte uit de lucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van jouw huis en het tapwater. De installatie kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Eerste Exloërmond vergt een hele investering. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en simpel te installeren. Verder beperk je de CO-2 uitstoot en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De totaalprijs varieert tussen €3600 tot +/- €7000. Via de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Nieuw-Beijerland afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle bedrijven. Unieke bedrijven als Van de Bron, Eneco, Qurrent, Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken achterhaal jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Eerste Exloërmond voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg simpel. Het stappenplan is: je bestaande contract stopzetten en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vergt geen complexe acties. Jullie aanstaande energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Eerste Exloërmond aantrekkelijker dan de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren die mede hierdoor switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Dankzij de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van beschikbare pakketten vind je onderstaand veel gekozen stroomcontracten. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker check je moeiteloos welke leveranciers duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Eerste Exloërmond vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en deals voor gas en stroom.