Loading...

Groene stroom Steenenkamer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van schone, onuitputbare bronnen als biomassa, aardwarmte, zon, wind, waterkracht. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker dan grijze energie dat wordt opgewekt met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie groeit snel. Aan de hand van de duurzame energie checker kun je à la minute alle groene energieleveranciers in Steenenkamer vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in Steenenkamer of bekijk de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Steenenkamer

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Steenenkamer vergelijken (december 2023)? Start met onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Aansluitend detecteer je de meest relevante groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom prijziger dan grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Door subsidies en hoge welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Zonder problemen groene stroom in Steenenkamer vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woongebied in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: actie van Leon Zeewolde.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. wind, bodem, zon, water, bio vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardolie, kolen, aardgas (grijze elektra). De verwerking van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Hoevelaken vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Kies voor een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Steenenkamer

Onze zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonnestroom, en ga voor zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie wordt gemaakt door het verbranden van organische natuur resten zoals etensresten. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Voorst.

groene-stroom-steenenkamer

Een energieneutrale woning in Steenenkamer rond december 2023

Met behulp van deze pagina vind je praktische info over groene stroom Steenenkamer. Alleen, waarom zou ik elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een nihile of geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Steenenkamer wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

Het verbruik van energie minimaliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Bijvoorbeeld “de verwarming omlaag doen” en zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In de winter koop je stroom in bij jouw energiebedrijf. Niettemin, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Intergas, Remeha, AWB of Atag) uitgefaseerd. De klassieke mono cv-ketel mag je dan slechts omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de energie uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie transformeert de koude lucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jullie appartement en het tapwater. Het product werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Steenenkamer kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Goedkoop, en eenvoudig toe te passen. Trouwens, ook verminder jij schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op de energierekening. De aanschafprijs ligt zo tussen de €3700 tot +/- €7900. Met behulp van de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Colmschate afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Met name maatschappijen als Engie, Powerpeers, Qurrent, Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek jij rap welke groene stroom aanbieders in Steenenkamer aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Het stappenplan is: het actuele pakket annulerenen daarna een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen behoeft geen verdere actie van jou kant. Jullie toekomstige energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Steenenkamer een stuk lager dan een paar jaar terug. We horen van veel huizeneigenaren die mede hierdoor switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van huidige abonnementen bekijk je hierna veel gekozen stroompakketten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door onze groene energie check achterhaal je à la minute welke van deze contracten duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Steenenkamer vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektra.