Loading...

Groene stroom Hoevelaken Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. schone, stabiele bronnen als biomassa, zon, aardwarmte, waterkracht, wind. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie wordt steeds beter. Geholpen door de duurzame energie check kan je vlug alle groene energieleveranciers in Hoevelaken vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Hoevelaken en overweeg de recente duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Hoevelaken

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Hoevelaken vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna vind je de best matchende groene maatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies voor groene stroom en hoge welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Nu groene stroom in Hoevelaken vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het aanbod dat bij jou past. Dat kan zijn het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Powerpeers 1 jaar contract december 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. windenergie, zonne-energie, biomassa, waterkracht, aardwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan kolen, petroleum, aardgas, aardolie (vuile elektra). Het gebruik van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Wilnis vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Ga voor een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Hoevelaken

Energie van de zon is het type energie die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonnekracht, en neem zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie checker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische stoffen als aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Nijkerk.

groene-stroom-hoevelaken

Een energieneutrale woning in Hoevelaken rond december 2022

Op deze website lees je handige info over groene stroom Hoevelaken. Interessant, waarom nog betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een beperkte of geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hoevelaken is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte minimaliseren.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De energieconsumptie reduceren bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Onder andere gebruik alleen A++ producten” en let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In koude periodes neem je stroom af bij jouw leverancier. Maar, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de ouderwetse hr-ketel (Intergas, Nefit, AWB, Vaillant of Remeha) uitgesloten. De “gewone” hr-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) nuttigt energie uit de lucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de buitenlucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van jouw woning en douchewater. Het apparaat werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Hoevelaken kan veel geld kosten. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te installeren. Trouwens, ook verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op kosten van energie. Het tarief varieert tussen €2400 tot €7800. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Rozendaal afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle aanbieders. Unieke leveranciers zoals Pure Energie, Van de Bron, Qurrent, Eneco, Powerpeers, Greenchoice focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Hoevelaken voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is een eitje. Twee acties zijn belangrijk: het huidige contract annulerenen aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jouw toekomstige energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Hoevelaken sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat mensen die hierom oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Op basis van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van beschikbare contracten vind je onderstaand enkele stroompakketten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker vind je ogenblikkelijk welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Hoevelaken vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en deals voor elektra en gas.