Loading...

Groene stroom Rozendaal Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via niet vervuilende, onuitputbare bronnen als biomassa, zon, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in juli 2021. Dit is beduidend duurzamer dan grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Op basis van onze groene stroom checker kun jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Rozendaal vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Rozendaal en snuffel tussen de recente duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Rozendaal

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Rozendaal vergelijken (juli 2021)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vergelijk je alle groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie kostbaarder dan grijze stroom? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies vanuit de overheid en royale welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Snel groene stroom in Rozendaal vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra verschillen per woongebied in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energie vergelijken bij Westland Infra.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodem, zon, aarde, bio, water veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. petroleum, aardolie, steenkool, kolen (vuile stroom). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een groene leefomgeving? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2021. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Grave vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Rozendaal

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van energie van de zon, en kies voor zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door het branden / vergissen van organisch afval zoals hout en gft-afval. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Rozendaal.

groene-stroom-rozendaal

Een energieneutrale woning in Rozendaal rond juli 2021

Op onze website lees je nuttige informatie over groene stroom Rozendaal. Echter, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan genereren. Een huis met een beperkte of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Rozendaal is onderwerp van gesprek. Een huis als dit kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het verbruik van energie verlagen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met energie. Veel gehoord is “apparaten uitschakelen” en je vriezer waterpas zetten. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij het energieleverancier. Daartegenover, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Nefit, Atag, Intergas of AWB) verbannen. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan alleen inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) profiteert van warmte uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem zet dit om naar naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jouw huis en douchewater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Rozendaal vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en probleemloos toe te passen. Bovendien verklein je schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op maandelijkse energielasten. De totaalprijs schommelt tussen €3700 en €6600. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Beers NB afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Met name partijen zoals Greenchoice, Eneco, Pure Energie, Qurrent, Engie, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert tref jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Rozendaal operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is niet ingewikkeld. De bedoeling is: je huidige levering stopzetten en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jouw aanstaande maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Rozendaal een stuk lager in vergelijking met een paar jaar terug. We horen van veel gezinnen die daarom overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van diverse contracten vind je in het overzicht hieronder veel gekozen stroomcontracten. Opmerking: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene energie check bekijk je snel welke leveranciers “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Rozendaal vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor elektra en gas.