Loading...

Groene stroom Grave Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. reine, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, zon, bodemwarmte, biomassa, waterkracht. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen schoner als je het afzet tegen grijze energie dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Met behulp van de duurzame energie check kunnen jullie ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Grave vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in Grave en overweeg de recente duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Grave

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Grave vergelijken (december 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap vergelijk je alle beschikbare groene leveranciers. Is groene energie prijziger i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Gemakkelijk groene stroom in Grave vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van regio in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het contract dat je wensen dekt. Ga voor het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: oversluiten RENDO Netwerken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, zonne-energie, waterkracht veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Het mooiste is, alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan aardolie, steenkool, aardgas, kolen (vuile elektra). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een schonere lucht? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Vierpolders vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Ga voor een leverancier met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Grave

Zonnestroom is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonnestroom, en kies voor boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische materialen als mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Grave.

groene-stroom-grave

Een energieneutrale woning in Grave rond december 2022

Door middel van deze pagina check je uitgebreide info over groene stroom Grave. Interessant, waarom elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een bescheiden of geen energiekosten classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Grave is onderwerp van gesprek. Deze woningen kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie reduceren is te realiseren door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van stroom. Veel gehoord is “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en was op een lagere temperatuur. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp. In de winter neem je stroom af bij jullie energie-aanbieder. Desondanks, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” gasgestookte ketel (zoals Remeha, Intergas, Vaillant, Nefit of Atag) uitgefaseerd. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt energie uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. De installatie transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van je huis en douchewater. De installatie kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Grave is duur. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en eenvoudig te plaatsen. Verder verminder jij schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op stroomkosten. De inkoopprijs varieert tussen €4000 t/m €7400. Mede door de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Ossenisse afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Juist aanbieders zoals Eneco, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice, Engie verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode detecteer je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Grave voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat je moet doen is: je bestaande levering opzeggen en daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. Jouw nieuwe energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Grave aantrekkelijker in verhouding tot jaren geleden. Er zijn steeds meer gezinnen die kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. D.m.v. onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van beschikbare energiecontracten vergelijk je in het overzicht hieronder vaak bestelde energiecontracten. Let op: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check bekijk je direct welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Grave vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.