Loading...

Groene stroom Ossenisse Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, zon, biomassa, wind, aardwarmte. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie is enorm toegenomen. Op basis van onze groene energie check kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Ossenisse vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Ossenisse en check de huidige duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Ossenisse

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Ossenisse vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna check je de meest relevante groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan grijze elektriciteit? Helemaal niet! Via subsidieregelingen en hoge cash-back acties is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Snel groene stroom in Ossenisse vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven variëren per woonplaats in Zeeland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het aanbod wat je interessant vindt. Ga voor het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Fenor overstappen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aardwarmte, windenergie, zonne-energie, bodemwarmte, waterkracht zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Goed om te noemen, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot aardgas, aardolie, kolen, petroleum (vuile elektriciteit). De verwerking van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een beter milieu? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Eeserveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Selecteer een maatschappij met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Ossenisse

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnekracht, en installeer zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie checker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het verbranden van organische materialen als rioolslib. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Hulst.

groene-stroom-ossenisse

Een energieneutrale woning in Ossenisse rond december 2022

Met behulp van deze webpagina lees je handige informatie over groene stroom Ossenisse. Alleen, hoezo een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een nihile of geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Ossenisse is onderwerp van gesprek. Een huis als dit verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het gebruik van elektra laag houden is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Voorbeelden zijn “apparaten uitschakelen” en zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. De productie van energie doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In koude periodes neem je stroom af bij jouw aanbieder. Desondanks, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de oude en vertrouwde hr-ketel (Intergas, Atag, Remeha, Vaillant of Nefit) verboden. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit de buitenlucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jullie appartement en gebruikswater. Het apparaat kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Ossenisse is duur. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk toe te passen. Daarbij verklein je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op de energiekosten. De investering varieert tussen de €3600 tot +/- €6200. Mede door de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Zuidveld afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. In het bijzonder leveranciers zoals Van de Bron, Qurrent, Engie, Pure Energie, Greenchoice, Eneco bieden deze service. Via jullie adresgegevens detecteer jij direct welke groene stroom aanbieders in Ossenisse voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat jij moet doen: jullie actuele contract opzeggen en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jullie aanstaande energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Ossenisse fors lager dan jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren op basis daarvan voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Middels onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energiepakketten ontdek je hierna vaak bestelde energiepakketten. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie checker ontdek je à la minute welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Ossenisse vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en contracten voor gas en stroom.