Loading...

Groene stroom Zuidveld Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met milieuvriendelijke, stabiele bronnen als aardwarmte, zon, bodemwarmte, wind, biomassa. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is veel schoner als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt gefabriceerd d.m.v. fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt alsmaar beter. Op basis van de groene stroom vergelijker kunnen jullie simpelweg alle groene energieleveranciers in Zuidveld vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Zuidveld en overweeg de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Zuidveld

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Zuidveld vergelijken (september 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend ontdek je de meest populaire groene aanbieders. Is groene energie duurder i.v.m. grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en royale welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Eenvoudig groene stroom in Zuidveld vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn weer anders per woonplaats in Drenthe).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het voorstel dat bij jou past. Onder andere het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: stroom van Powerpeers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zon, bodem, water, aarde, wind veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardolie, petroleum, steenkool (grijze stroom). De verbranding van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Zoek ook naar groene energie Nieuw-Lekkerland vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Stap over naar een maatschappij met groene windstroom. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Zuidveld

Zonne-energie is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonnestroom, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie checker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische stoffen als afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Midden-Drenthe.

groene-stroom-zuidveld

Een energieneutrale woning in Zuidveld rond september 2022

Middels Groenestroomaanbieding.nl detecteer je bruikbare informatie over groene stroom Zuidveld. De vraag is, waarom betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan genereren. Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zuidveld wint aan interesse. Zo’n huis verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit verminderen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met stroom. Voorbeelden zijn “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij jullie leverancier. Daartegenover, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke verwarmingsketel (als Remeha, Intergas, Nefit, Atag of AWB) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit de lucht buiten. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp verwerkt dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en douchewater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Zuidveld is prijzig. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en eenvoudig te installeren. Daarnaast beperk je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op de energierekening. De investering ligt tussen de €2700 – €6000. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Heinkenszand afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Vooral organisaties zoals Qurrent, Eneco, Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie faciliteren dit. Door je postcode in te vullen ontdek jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Zuidveld actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is niet ingewikkeld. Twee acties zijn belangrijk: het actuele pakket annulerenen aansluitend een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jullie toekomstige aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Zuidveld sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. We horen van veel woningeigenaren die om deze reden overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van verschillende pakketten vind je bijgaand enkele energiecontracten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene energie check bekijk je gemakkelijk welke maatschappijen “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Zuidveld vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.