Loading...

Groene stroom Heinkenszand Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van schone, toekomstbestendige bronnen als wind, waterkracht, zon, biomassa, bodemwarmte. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is significant toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze energie dat wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Middels de groene stroom vergelijker kunnen jullie spoedig alle groene energieleveranciers in Heinkenszand vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Heinkenszand en overweeg de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Heinkenszand

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Heinkenszand vergelijken (oktober 2023)? Open dan onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien vergelijk je alle beschikbare groene leveranciers. Is groene energie duurder dan reguliere stroom? Helemaal niet! Dankzij subsidieregelingen en interessante welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom een goed idee. Simpel groene stroom in Heinkenszand vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Zeeland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel wat jullie geschikt vinden. Opties zijn het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Coteq Netbeheer contract oktober 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld windenergie, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, waterkracht vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Goed om te noemen, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan steenkool, petroleum, aardolie, kolen (vuile stroom). De verbranding van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Vind alles uit over groene energie Wessem vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Heinkenszand

Zonnestroom is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonne energie, en ga voor zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie checker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Borsele.

groene-stroom-heinkenszand

Een energieneutrale woning in Heinkenszand rond oktober 2023

Middels Groenestroomaanbieding.nl detecteer je bruikbare informatie over groene stroom Heinkenszand. Maar, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een huis met een bescheiden of geen energiekosten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Heinkenszand is onderwerp van gesprek. Zo’n woning realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

De elektra consumptie verlagen doe je door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van stroom. Dan kun je denken aan “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en elektrische apparaten niet op stand-by laten staan. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een boiler of een warmtepompsysteem. In de winter neem je stroom af bij je energiemaatschappij. Niettemin, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de traditionele hr-ketel (Intergas, Atag, Vaillant, Remeha of Nefit) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde cv-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) benut de warmte uit de omgevingslucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van jullie woning en water om te gebruiken. De warmtepomp kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Heinkenszand kan duur uitvallen. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en eenvoudig te plaatsen. Tevens minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op kosten van energie. De inkoopprijs varieert tussen de €3500 tot €6700. Via de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Reek afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Unieke bedrijven als Qurrent, Greenchoice, Van de Bron, Engie, Powerpeers, Eneco bieden deze service. Op basis van je postcode tref je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Heinkenszand voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is niet ingewikkeld. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele abonnement opzeggen en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Jouw volgende aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Heinkenszand sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn steeds meer mensen op basis daarvan oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van diverse abonnementen bekijk je hieronder veel gekozen energiepakketten. Info: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker zie je simpelweg welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Heinkenszand vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektriciteit en gas.