Loading...

Groene stroom Wessem Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met schone, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, aardwarmte, wind, zon, biomassa. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is significant milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze energie dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Door middel van onze groene energie check kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Wessem vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Wessem en overweeg de recente ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Wessem

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Wessem vergelijken (april 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder ontdek je de meest relevante groene maatschappijen. Is groene stroom / energie kostbaarder dan normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en royale welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Probleemloos groene stroom in Wessem vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra schommelen per woongebied in Limburg).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het aanbod met de beste voorwaarden. Opties zijn het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: verbruik Anode Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld water, bio, zon, wind, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Het leukste is, deze alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met aardgas, kolen, aardolie, steenkool (grijze elektriciteit). De verwerking van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een schonere lucht? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Loon vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Wessem

Energie van de zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnestroom, en neem boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de vergelijkingstool de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organisch afval zoals mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Maasgouw.

groene-stroom-wessem

Een energieneutrale woning in Wessem rond april 2024

Aan de hand van deze pagina vind je belangrijke informatie over groene stroom Wessem. Alleen, waarom nog elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energienota duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wessem wint aan interesse. Zo’n woning realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het verbruik van energie beperken is te realiseren door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met je verbruik. Veel gehoord is “een programmeerbare thermostaat” en sloffen dragen in huis. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij een leverancier. Maar, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke verwarmingsketel (als AWB, Vaillant, Intergas, Atag of Nefit) verbannen. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan alleen inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) neemt energie uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van jouw appartement en kraanwater. Het product werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Wessem is prijzig. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te installeren. Daarbij minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op energielasten. De kostprijs varieert tussen de €4300 en €6500. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Gastel afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle maatschappijen. Met name partijen zoals Engie, Qurrent, Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie bieden deze service. Op basis van je postcode lees jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Wessem actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. Twee acties zijn belangrijk: het huidige abonnement ontbinden en hierna een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen aan de woning. De toekomstige energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Wessem aantrekkelijker in vergelijking met enkele jaren geleden. We horen van veel consumenten die mede hierdoor voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Door middel van onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van huidige energie-abonnementen vind je bijgaand de meest populaire stroomcontracten. Update: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene energie check check je probleemloos welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Wessem vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingen voor stroom en gas.