Loading...

Groene stroom Loon Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, biomassa, waterkracht, wind, zon. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt voortgebracht met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Dankzij onze groene energie check kan je à la minute alle groene energieleveranciers in Loon vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Loon of doorzoek de actuele duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Loon

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Loon vergelijken (december 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder bekijk je alle groene energie-aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Vandaag nog groene stroom in Loon vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen variëren per woonplaats in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod dat je wensen dekt. Dat kan zijn het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Eneco gas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals bodemwarmte, windenergie, aardwarmte, biomassa, zonne-energie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot kolen, steenkool, petroleum, aardgas (vuile stroom). De verbranding van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Beerzerveld vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Loon

De zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie checker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Assen.

groene-stroom-loon

Een energieneutrale woning in Loon rond december 2022

Via onze website vergelijk je bruikbare toelichting op groene stroom Loon. De vraag is, hoezo stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energielasten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Loon wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het energieverbruik laag houden bereik je door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Denk aan “beperkt elektrisch bijverwarmen” en laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij een leverancier. Daartegenover, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “oude” verwarmingsketel (als Vaillant, Remeha, Nefit, Intergas of Atag) niet meer toegestaan. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan slechts inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) profiteert van warmte uit de lucht buiten. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van jullie appartement en douchewater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Loon kan duur uitvallen. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en zonder problemen te plaatsen. Tevens minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De prijs schommelt tussen €2300 tot +/- €7600. Met behulp van de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Uffelte afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Specifieke maatschappijen als Eneco, Pure Energie, Van de Bron, Greenchoice, Qurrent, Powerpeers bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert check je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Loon actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Het stappenplan is: je bestaande verbintenis annulerenen daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom behoeft geen complexe acties. Jouw volgende energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Loon fors lager dan jaren geleden. We horen van veel gezinnen die daardoor neigen naar deze vorm van schone energie. Door onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van verschillende abonnementen tref je onderstaand vaak bestelde stroompakketten. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Op basis van de groene stroom vergelijker bekijk je moeiteloos welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Loon vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor gas en elektra.