Loading...

Groene stroom Beerzerveld Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van schone, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, zon, aardwarmte, biomassa, waterkracht. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in oktober 2022. Het is een stuk duurzamer dan grijze elektra dat tot stand komt door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Door onze groene stroom checker kun jij à la minute alle groene energieleveranciers in Beerzerveld vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Beerzerveld of bekijk de recente ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Beerzerveld

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Beerzerveld vergelijken (oktober 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien bekijk je de relevante groene energie-aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en forse welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Gemakkelijk groene stroom in Beerzerveld vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra variëren per postcode in Overijssel).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het aanbod dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: welkomstpremie Energieflex.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bodem, bio, zon, aarde, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 is minimaal. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot aardolie, kolen, aardgas, steenkool (grijze stroom). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Oterleek vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot is minimaal. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Beerzerveld

Onze zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnestroom, en ga voor zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de groene stroom vergelijker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Ommen.

groene-stroom-beerzerveld

Een energieneutrale woning in Beerzerveld rond oktober 2022

Op basis van deze website detecteer je alle informatie over groene stroom Beerzerveld. De vraag is, hoezo betalen voor stroom, als je ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een beperkte of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Beerzerveld wordt steeds populairder. Dit soort huizen bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

De energieconsumptie laag houden is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op je verbruik. O.a. “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en draai geen warm programma als dit niet nodig is. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is neem je stroom af bij je energie-aanbieder. Maar, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Nefit, AWB, Remeha of Vaillant) verboden. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt energie uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie transformeert de koude lucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat transformeert dit naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en gebruikswater. De installatie werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Beerzerveld vergt een hele investering. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en eenvoudig te installeren. Overigens beperk je de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op de energierekening. De investering schommelt tussen €3200 – €7400. Geholpen door de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Katwoude afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Met name bedrijven zoals Greenchoice, Qurrent, Eneco, Powerpeers, Van de Bron, Engie bieden deze service. Door je postcode in te vullen lees je direct welke groene stroom aanbieders in Beerzerveld beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. De bedoeling is: jullie actuele contract opzeggen en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jouw aanstaande aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Beerzerveld sterk verlaagd dan de beginperiode. We horen van veel gezinnen die hierom voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder enkele stroompakketten. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker vergelijk je onmiddellijk welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Beerzerveld vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en contracten voor elektra en gas.