Loading...

Groene stroom Oterleek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, wind, zon. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het assortiment echte groene energie is enorm toegenomen. Dankzij de duurzame energie check kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Oterleek vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Oterleek of bekijk de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel woningeigenaren en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Oterleek

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Oterleek vergelijken (december 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Aansluitend ontdek je de meest populaire groene aanbieders. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Door subsidies en hoge welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Oterleek vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven verschillen per postcode in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het pakket dat je wensen dekt. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: HVC overstappen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals zon, bodem, wind, aarde, bio vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 blijft beperkt. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met aardolie, kolen, steenkool, petroleum (vuile elektriciteit). Het toepassen van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Eethen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Oterleek

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonnekracht, en investeer in zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organisch afval zoals akkerbouw afval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Schermer.

groene-stroom-oterleek

Een energieneutrale woning in Oterleek rond december 2022

Met behulp van deze webpagina check je praktische uitleg over groene stroom Oterleek. De vraag is, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan produceren. Een huis met een lage of geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Oterleek is een wens van vele. Zo’n woning realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra verminderen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Veel gehoord is “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en je vriezer waterpas zetten. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In koude periodes heb je wel stroom nodig van je aanbieder. Aan de andere kant, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Intergas, Atag, Vaillant, AWB of Nefit) verboden. De huidige verwarmingsketel mag je dan slechts inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de energie uit de lucht buiten. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem converteert dit naar praktische warmte voor het opwarmen van je huis en water om te gebruiken. Het apparaat heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Oterleek vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Voordelig, en eenvoudig te installeren. Daarnaast beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op de energierekening. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €2900 tot €7200. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Zuidzande afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle leveranciers. Juist aanbieders zoals Pure Energie, Qurrent, Greenchoice, Engie, Eneco, Van de Bron focussen hierop. Via jullie adresgegevens tref je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Oterleek beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. Wat jij moet doen: jullie bestaande abonnement annulerenen natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vergt geen verdere woningaanpassingen. Jouw volgende energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best interessant. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Oterleek een stuk lager in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn veel woningeigenaren die daarom voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Op basis van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende energiecontracten ontdek je hierna vaak bestelde pakketten. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene stroom checker check je gemakkelijk welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Oterleek vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en kortingen voor gas en elektriciteit.