Loading...

Groene stroom Zuidzande Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met schone, onuitputtelijke bronnen zoals wind, zon, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in oktober 2022. Het is veel schoner dan grijze energie dat tot stand komt via fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aanbod met echte groene energie wordt steeds beter. Middels onze groene energie check kun je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Zuidzande vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Zuidzande of bekijk de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Zuidzande

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Zuidzande vergelijken (oktober 2022)? Open dan onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder ontdek je de best matchende groene stroom bedrijven. Is groene stroom duurder i.v.m. normale stroom? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. À la minute groene stroom in Zuidzande vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven variëren per postcode in Zeeland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod dat bij jou past. Bijvoorbeeld het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: stroom van Qwint.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere aarde, bio, wind, bodem, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardolie, petroleum, steenkool, kolen (grijze stroom). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2022. Ook interessant: groene energie Nieuw-Vennep vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een energieaanbieder met groene windstroom. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Zuidzande

Zonne-energie is een bron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en kies voor zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische dingen als akkerbouw afval. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Sluis.

groene-stroom-zuidzande

Een energieneutrale woning in Zuidzande rond oktober 2022

Op deze pagina vind je praktische toelichting op groene stroom Zuidzande. Maar, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan realiseren. Een woning met nauwelijks tot geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Zuidzande zien we steeds meer. Zo’n woning bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De energieconsumptie stabiliseren bereik je door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Denk aan “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en tijdig de afzuigkap uitzetten. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een boiler of een warmtepomp (ketel). In de winter neem je stroom af bij het energiebedrijf. Niettemin, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Remeha, Intergas, Nefit, Vaillant of Atag) uitgesloten. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas kun je dan enkel inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) haalt warmte uit omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. Het systeem zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar geschikte warmte voor de verwarming van jullie huis en het tapwater. Het product heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Zuidzande is duur. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en zonder moeite toe te passen. Verder minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op energienota. De prijs ligt zo tussen de €3400 t/m €6100. Met behulp van de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Hekendorp afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Unieke leveranciers zoals Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, Powerpeers, Van de Bron, Eneco focussen hierop. Via jullie adresgegevens zie je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Zuidzande voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel makkelijk. Het stappenplan is: het actuele verbintenis opzeggen en vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Je volgende aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Zuidzande een stuk lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer families die hierom neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van beschikbare contracten vergelijk je in het overzicht hieronder de meest populaire stroompakketten. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Op basis van de groene stroom vergelijker detecteer je binnen no-time welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Zuidzande vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor gas en elektriciteit.