Loading...

Groene stroom Nieuw-Vennep Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van schone, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, biomassa, waterkracht, zon, aardwarmte. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is aanmerkelijk duurzamer dan grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Dankzij onze groene stroom checker kan jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Nieuw-Vennep vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Nieuw-Vennep en check de recente duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel woningeigenaren en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Nieuw-Vennep

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuw-Vennep vergelijken (november 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna vind je de beste groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie prijziger dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Middels subsidieregelingen en interessante welkomstpremies is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Gemakkelijk groene stroom in Nieuw-Vennep vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra variëren per postcode in Noord-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens of zonneweides.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het contract wat je interessant vindt. Maak een keuze voor het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Stedin vergelijken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bodem, water, wind, zon, bio zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Daarbij komt, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardgas, petroleum, aardolie (vuile energie). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een beter milieu? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Ook interessant: groene energie Cuijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Nieuw-Vennep

Onze zon is een bron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonnecellen, en neem zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene stroom checker de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het verbrandingsproces van organische materialen als tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Haarlemmermeer.

groene-stroom-nieuw-vennep

Een energieneutrale woning in Nieuw-Vennep rond november 2023

Met onze website bekijk je bruikbare toelichting op groene stroom Nieuw-Vennep. Alleen, waarom nog betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nieuw-Vennep zien we steeds meer. Zo’n woning realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra minimaliseren doe je door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met stroom. Onder andere zet elektrische apparaten helemaal uit” en elektrische apparaten niet op stand-by laten staan. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler of een warmtepomp. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij jouw energiebedrijf. Desondanks, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse hr-ketel (Nefit, Vaillant, AWB, Atag of Intergas) verbannen. De klassieke cv-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) nuttigt energie uit de lucht buiten. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jullie appartement en douchewater. De warmtepomp kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Nieuw-Vennep kan duur uitvallen. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te installeren. Trouwens, ook verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs schommelt tussen €3800 tot +/- €7300. Mede door de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Westbeemster afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Vooral bedrijven als Powerpeers, Eneco, Engie, Pure Energie, Van de Bron, Qurrent faciliteren dit. Door je postcode in te vullen spot je vlug welke groene stroom aanbieders in Nieuw-Vennep voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is kinderspel. Twee acties zijn belangrijk: je bestaande abonnement opzeggen en hierna een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vereist geen verdere actie van jou kant. De nieuwe leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Nieuw-Vennep sterk verlaagd als je het afzet tegen de introductieprijs. We zien meer en meer klanten die om deze reden overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van diverse abonnementen bekijk je bijgaand veel gekozen stroompakketten. Voetnoot: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene energie check vind je rap welke leveranciers duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Nieuw-Vennep vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en kortingen voor elektra en gas.