Loading...

Groene stroom Westbeemster Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, biomassa, zon, aardwarmte, wind. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk schoner in vergelijking met grijze stroom dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Geholpen door de groene stroom vergelijker kun je ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Westbeemster vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Westbeemster of doorzoek de recente ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Westbeemster

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Westbeemster vergelijken (december 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien ontdek je alle groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidieregelingen en hoge cash-back acties is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Eenvoudig groene stroom in Westbeemster vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woongebied in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het pakket wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: verbruik De Vastelastenbond.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals bodemwarmte, windenergie, biomassa, aardwarmte, zonne-energie vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot kolen, aardolie, steenkool, aardgas (vuile energie). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een beter milieu? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Loosdrecht vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Selecteer een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Westbeemster

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnekracht, en investeer in zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de vergelijkingstool de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische dingen als akkerbouw afval. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Beemster.

groene-stroom-westbeemster

Een energieneutrale woning in Westbeemster rond december 2022

D.m.v. deze pagina bekijk je praktische details over groene stroom Westbeemster. Alleen, waarom stroom afnemen, als je ook zelf kan realiseren. Een woning met een bescheiden of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Westbeemster wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit minimaliseren bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jouw apparaten. O.a. “een afwasteil gebruiken” en je vriezer waterpas zetten. De productie van energie kan met zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In de winter heb je wel stroom nodig van jullie leverancier. Evengoed, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals AWB, Vaillant, Intergas, Remeha of Nefit) verboden. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jullie woning en het tapwater. Het product heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Westbeemster kan duur uitvallen. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te plaatsen. Verder reduceer je schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op stroomkosten. De investering schommelt tussen €2400 – €7000. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Geelbroek afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle bedrijven. Specifieke organisaties als Van de Bron, Engie, Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie, Eneco maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens tref jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Westbeemster actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat je moet doen is: het huidige pakket annulerenen hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vereist geen complexe acties. Jouw aanstaande maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Westbeemster aantrekkelijker dan jaren geleden. Er zijn steeds meer mensen die daardoor voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Dankzij de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van verschillende energiecontracten vind je hieronder enkele abonnementen. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check vergelijk je nu welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Westbeemster vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor gas en elektriciteit.