Loading...

Groene stroom Geelbroek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op aan de hand van reine, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, aardwarmte, zon, biomassa, wind. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is een stuk schoner vergeleken met grijze energie dat tot stand komt met fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie groeit snel. Aan de hand van de duurzame energie checker kunnen jullie gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Geelbroek vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Zie ook de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Geelbroek en overweeg de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Geelbroek

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Geelbroek vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend ontdek je de meest populaire groene energiebedrijven. Is groene stroom duurder dan grijze energie? Helemaal niet! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en royale welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Snel groene stroom in Geelbroek vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven schommelen per postcode in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het pakket wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: overstappen HVC.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zonne-energie, aardwarmte, biomassa, waterkracht, windenergie veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan petroleum, kolen, steenkool, aardolie (grijze energie). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Zoek ook naar groene energie Uitgeest vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Geelbroek

De zon is een bron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van energie van de zon, en investeer in zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene stroom checker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische stoffen als akkerbouw afval. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Aa en Hunze.

groene-stroom-geelbroek

Een energieneutrale woning in Geelbroek rond december 2023

Met deze webpagina bekijk je belangrijke uitleg over groene stroom Geelbroek. Echter, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een verwaarloosbare of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Geelbroek is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen bereiken jullie op de volgende manier:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

Het verbruik van elektra stabiliseren doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op energie. Veel gehoord is “meer truien en dekens gebruiken” en minder vaak een warm bad nemen. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp. In koude periodes koop je stroom in bij jullie aanbieder. Intussen, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende hr-ketel (Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant of Atag) uitgefaseerd. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Feitelijk is dit een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) profiteert van energie uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jouw woning en het tapwater. Deze setup werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Geelbroek is kostbaar. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en zonder moeite te plaatsen. Daarnaast verlagen jullie het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op energielasten. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €3100 tot €6400. Dankzij de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Oldenzijl afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Specifieke maatschappijen als Powerpeers, Eneco, Engie, Qurrent, Greenchoice, Pure Energie faciliteren dit. Door te adres te gebruiken detecteer je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Geelbroek operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele contract beëindigen en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere woningaanpassingen. De toekomstige leverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend uitnodigend. Op het moment zijn prijzen van groene energie Geelbroek sterk verlaagd als je het afzet tegen de beginperiode. We zien meer en meer huizeneigenaren die overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele abonnementen vergelijk je bijgaand enkele stroom abonnementen. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check check je zonder problemen welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Geelbroek vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor gas en elektriciteit.