Loading...

Groene stroom Oldenzijl Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, biomassa, zon, wind, waterkracht. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2024. Dit is beduidend toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd met fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Aan de hand van de duurzame energie check kan jij ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Oldenzijl vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in Oldenzijl en overweeg de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Oldenzijl

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Oldenzijl vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend ontdek je de meest relevante groene aanbieders. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies voor groene stroom en forse cash-back acties is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Zonder problemen groene stroom in Oldenzijl vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven variëren per regio in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het abonnement dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Liander kosten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere biomassa, windenergie, bodemwarmte, waterkracht, zonne-energie zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Vergeet niet, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan steenkool, petroleum, kolen, aardolie (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een schonere lucht? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Drachten vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Switch naar een stroomaanbieder met groene windstroom. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Oldenzijl

Zonne-energie is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnestroom, en bestel boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organisch afval zoals hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Eemsmond.

groene-stroom-oldenzijl

Een energieneutrale woning in Oldenzijl rond juli 2024

Met deze website ontdek je uitgebreide details over groene stroom Oldenzijl. Alleen, hoezo stroom afnemen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een nihile of geen energiekosten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Oldenzijl wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik reduceren.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het energieverbruik beperken is mogelijk door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met energie. Bijvoorbeeld “zet elektrische apparaten helemaal uit” en stel je vriezer niet te koud af. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij je energie-aanbieder. Evenwel, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de oude en vertrouwde verwarmingsketel (als AWB, Vaillant, Remeha, Nefit of Intergas) verbannen. De “oude” cv-ketel mag je dan enkel omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) haalt warmte uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de koude lucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie converteert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van jullie appartement en het tapwater. Deze setup kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Oldenzijl is prijzig. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en simpel te plaatsen. Daarnaast verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op kosten van energie. De investering ligt zo tussen de €4200 t/m €6300. Via de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Yerseke afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Specifieke bedrijven zoals Eneco, Van de Bron, Qurrent, Powerpeers, Engie, Pure Energie faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Oldenzijl actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. Twee acties zijn belangrijk: je lopende verbintenis ontbinden en hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vergt geen complexe acties. De aanstaande energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Oldenzijl sterk verlaagd dan jaren geleden. We horen van veel mensen die hierom neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van diverse pakketten tref je bijgaand veel gekozen abonnementen. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check check je eenvoudig welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Oldenzijl vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektra.