Loading...

Groene stroom Drachten Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van milieubewuste, onuitputbare bronnen als zon, bodemwarmte, waterkracht, wind, biomassa. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in april 2021. Het is een stuk duurzamer in vergelijking met grijze stroom dat tot stand komt op basis van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aanbod met echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Met behulp van de duurzame energie check kan je probleemloos alle groene energieleveranciers in Drachten vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Drachten of bekijk de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze energie van Eneco, Nuon of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Drachten

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Drachten vergelijken (april 2021)? Start met onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder vergelijk je de meest relevante groene leveranciers. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. normale stroom? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Zonder problemen groene stroom in Drachten vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn afhankelijk van postcode in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het abonnement wat je interessant vindt. Onder andere een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: beoordeling Stedin.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodemwarmte, waterkracht, zonne-energie, biomassa, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot steenkool, kolen, aardgas, aardolie (vuile stroom). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in april 2021. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Sleeuwijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Drachten

De zon is het type energie die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnestroom, en bestel zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door vergissing en vergassing van organische stoffen als tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Smallingerland.

groene-stroom-drachten

Een energieneutrale woning in Drachten rond april 2021

Via Groenestroomaanbieding.nl ontdek je alle info over groene stroom Drachten. Alleen, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan genereren. Een appartement met een nihile of geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Drachten wint aan interesse. Zo’n huis realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra reduceren is mogelijk door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Onder andere gebruik alleen A++ producten” en de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp installatie. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij je leverancier. Evenwel, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “oude” cv-ketel (van AWB, Intergas, Atag, Nefit of Remeha) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt warmte uit de lucht buiten. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verandert dit naar praktische warmte voor het verwarmen van je woning en gebruikswater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Drachten is kostbaar. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en gemakkelijk te installeren. Bovendien verminder jij de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op de energierekening. De aanschafprijs varieert tussen de €2400 tot €6900. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Moddergat afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Unieke maatschappijen als Qurrent, Greenchoice, Powerpeers, Engie, Eneco, Van de Bron focussen hierop. Door te adres te gebruiken check je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Drachten actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. De bedoeling is: jullie huidige contract opzeggen en daarna een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen aan de woning. Je toekomstige leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Drachten aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat families die daarom overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Dankzij onze groene energie vergelijker check je ‘t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van beschikbare energiepakketten bekijk je bijgaand vaak bestelde stroompakketten. Update: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker vergelijk je zonder problemen welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Drachten vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en deals voor gas en stroom.