Loading...

Groene stroom Moddergat Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van niet vervuilende, stabiele bronnen als zon, waterkracht, biomassa, aardwarmte, wind. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt geproduceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het assortiment echte groene energie wordt steeds beter. Door de groene stroom vergelijker kunnen jullie rap alle groene energieleveranciers in Moddergat vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Moddergat of bekijk de recente duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Moddergat

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Moddergat vergelijken (december 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder bekijk je de meest populaire groene stroomleveranciers. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Gemakkelijk groene stroom in Moddergat vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen schommelen per regio in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het aanbod wat je interessant vindt. Kies meteen voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Energiedirect.nl abonnement.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. biomassa, aardwarmte, windenergie, bodemwarmte, waterkracht zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardgas, aardolie, kolen, petroleum (grijze stroom). De verbranding van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Brielle vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Switch naar een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Moddergat

Onze zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnekracht, en installeer zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de vergelijkingstool de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische materialen als mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Dongeradeel.

groene-stroom-moddergat

Een energieneutrale woning in Moddergat rond december 2022

Met behulp van onze website bekijk je belangrijke toelichting op groene stroom Moddergat. Interessant, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met een beperkte of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Moddergat wil natuurlijk iedereen. Deze woningen verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De energieconsumptie minimaliseren bereik je door te letten op het A++ label en actief te letten op stroom. O.a. “een afwasteil gebruiken” en zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler plus een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij jouw energiemaatschappij. Intussen, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de welbekende verwarmingsketel (als Nefit, Remeha, Intergas, AWB of Vaillant) verbannen. De huidige CV-ketel op gas mag je dan slechts omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) profiteert van energie uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat zet dit om naar naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jouw woning en douchewater. Het product heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Moddergat vergt een hele investering. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en simpel toe te passen. Bovendien verklein je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op de energierekening. De inkoopprijs ligt tussen de €4200 en €7700. Mede door de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Waarde afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Vooral bedrijven als Qurrent, Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie, Engie faciliteren dit. Door te adres te gebruiken achterhaal je direct welke groene stroom aanbieders in Moddergat operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is een eitje. Twee acties zijn belangrijk: je huidige abonnement annulerenen nadien een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. Jullie volgende leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Moddergat een stuk lager dan een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat klanten die daarom switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Aan de hand van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van huidige pakketten bekijk je bijgaand toonaangevende energiecontracten. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker detecteer je zonder problemen welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Moddergat vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingen voor elektriciteit en gas.