Loading...

Groene stroom Brielle Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. schone, stabiele bronnen als wind, zon, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is een stuk schoner in vergelijking met grijze energie dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie groeit snel. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kun je probleemloos alle groene energieleveranciers in Brielle vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Brielle en check de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Brielle

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Brielle vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Aansluitend ontdek je alle groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom duurder dan grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstbonussen is overstappen naar groene energie een goed idee. Gelijk groene stroom in Brielle vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven verschillen per regio in Zuid-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het contract dat je wensen dekt. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: contract afsluiten bij Engie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodemwarmte, biomassa, waterkracht, zonne-energie, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 blijft beperkt. Daarbij komt, alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardolie, steenkool, aardgas, petroleum (grijze energie). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Ook interessant: groene energie Renkum vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Ga voor een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Brielle

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnekracht, en installeer zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organisch afval zoals rioolslib. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Brielle.

groene-stroom-brielle

Een energieneutrale woning in Brielle rond juli 2024

Op basis van deze pagina vergelijk je handige toelichting op groene stroom Brielle. Maar, hoezo elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Brielle is onderwerp van gesprek. Zo’n huis realiseren jullie op de volgende manier:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie laag houden is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op jouw apparaten. Veel gehoord is “haal opladers uit het stopcontact” en de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het energiemaatschappij. Intussen, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de gebruikelijke verwarmingsketel (als Vaillant, Nefit, Remeha, Intergas of AWB) niet meer toegestaan. De huidige gasgestookte ketel mag je dan alleen vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. We spreken dus over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) onttrekt de warmte uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat converteert dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en douchewater. Het systeem kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Brielle is prijzig. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te installeren. Verder verklein je schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op de energierekening. De inkoopprijs ligt zo tussen de €3900 tot +/- €7300. Via de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Leimuiderbrug afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Met name maatschappijen als Engie, Greenchoice, Qurrent, Pure Energie, Eneco, Van de Bron bieden deze service. Door je postcode in te vullen lees jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Brielle actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gedaan. De bedoeling is: jullie huidige levering ontbinden en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jullie toekomstige maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Brielle fors lager in verhouding tot de beginperiode. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die hierom switchen naar deze vorm van schone energie. Dankzij de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van beschikbare energie-abonnementen tref je hieronder de meest populaire contracten. Info: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene energie check achterhaal je zonder problemen welke aanbieders “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Brielle vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor gas en elektra.