Loading...

Groene stroom Leimuiderbrug Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als biomassa, waterkracht, wind, bodemwarmte, aardwarmte. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is significant milieuvriendelijker dan grijze energie dat wordt gecreëerd met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Op basis van de duurzame energie check kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Leimuiderbrug vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Leimuiderbrug of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Leimuiderbrug

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Leimuiderbrug vergelijken (november 2023)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend vergelijk je de beste groene energiemaatschappijen. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies en aantrekkelijke welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Leimuiderbrug vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woongebied in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement dat bij jou past. Kies meteen voor het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Qurrent actie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. zonne-energie, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Het goede nieuws is, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardolie, petroleum, kolen (vuile stroom). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een schonere lucht? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Lees nu verder over groene energie Asch vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Kies voor een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Leimuiderbrug

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnestroom, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de groene stroom vergelijker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Haarlemmermeer.

groene-stroom-leimuiderbrug

Een energieneutrale woning in Leimuiderbrug rond november 2023

Via deze website lees je praktische info over groene stroom Leimuiderbrug. De vraag is, hoezo betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan realiseren. Een appartement met een nihile of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Leimuiderbrug is onderwerp van gesprek. Deze woningen bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit minimaliseren doe je door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op stroom. Bijvoorbeeld “de oven efficiënt gebruiken” en goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp installatie. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij een energiebedrijf. Desondanks, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de gebruikelijke verwarmingsketel (als Atag, Nefit, Remeha, Intergas of Vaillant) uitgesloten. De huidige mono cv-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de energie uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van jouw appartement en douchewater. Deze setup kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Leimuiderbrug kan duur uitvallen. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en gemakkelijk te installeren. Daarbij beperk je de uitstoot van CO2 en bespaart men op energienota. De kostprijs ligt tussen de €3500 tot +/- €7800. Via de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Terherne afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Met name maatschappijen zoals Eneco, Greenchoice, Van de Bron, Engie, Pure Energie, Qurrent bieden deze service. Door je postcode in te vullen ontdek jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Leimuiderbrug operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. De beste manier: het actuele contract annulerenen daarna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Je volgende energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Leimuiderbrug aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat consumenten die om deze reden voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Geholpen door onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van huidige energiecontracten ontdek je hieronder de meest populaire abonnementen. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie check bekijk je direct welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Leimuiderbrug vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektriciteit en gas.