Loading...

Groene stroom Terherne Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals zon, biomassa, waterkracht, aardwarmte, wind. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat wordt opgewekt via fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Dankzij de duurzame energie checker kunnen jullie meteen alle groene energieleveranciers in Terherne vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Terherne en overweeg de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Terherne

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Terherne vergelijken (december 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna detecteer je de beste groene stroomleveranciers. Is groene stroom prijziger i.v.m. grijze stroom? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Zonder problemen groene stroom in Terherne vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woonplaats in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het contract met de beste voorwaarden. Opties zijn het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: korting bij RENDO Netwerken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodem, bio, water, wind, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot is minimaal. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, aardolie, petroleum, aardgas (vuile energie). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Zoek ook naar groene energie Hunsel vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Ga voor een stroomaanbieder met groene windstroom. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Terherne

Zonne-energie is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnecellen, en kies voor zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de vergelijkingstool de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organisch afval zoals hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-terherne

Een energieneutrale woning in Terherne rond december 2023

Middels Groenestroomaanbieding.nl detecteer je belangrijke toelichting op groene stroom Terherne. Echter, waarom nog betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een lage of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Terherne zien we steeds meer. Dit soort huizen kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie verlagen is mogelijk door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met stroom. Veel gehoord is “meer truien en dekens gebruiken” en korter douchen. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij jouw energie-aanbieder. Niettemin, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Nefit, Atag, AWB of Remeha) niet meer toegestaan. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan enkel inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit lokale luchtstromen. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. Het systeem transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jouw huis en het tapwater. Deze setup heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Terherne kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en simpel toe te passen. Tevens reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op energienota. De inkoopprijs schommelt tussen €3900 tot +/- €6100. Mede door de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Dedemsvaart afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke organisaties zoals Engie, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron, Powerpeers, Eneco focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Terherne beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. Het stappenplan is: jullie bestaande pakket annulerenen nadien een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Je nieuwe aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Terherne sterk verlaagd als je het afzet tegen de introductieprijs. Er zijn steeds meer klanten die kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van beschikbare energie-abonnementen tref je in het overzicht hieronder de meest populaire stroom abonnementen. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check zie je eenvoudig welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Terherne vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en deals voor elektriciteit en gas.