Loading...

Groene stroom Hunsel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals zon, biomassa, waterkracht, wind, aardwarmte. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is een stuk toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Met behulp van onze groene energie check kan jij meteen alle groene energieleveranciers in Hunsel vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Hunsel of doorzoek de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is standaard niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Hunsel

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Hunsel vergelijken (november 2023)? Start met onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna bekijk je alle beschikbare groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Hunsel vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra zijn weer anders per woongebied in Limburg).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het abonnement met de beste voorwaarden. Ga voor het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Clean Energy variabel tarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld biomassa, zonne-energie, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot is minimaal. Het goede nieuws is, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot steenkool, petroleum, aardolie, kolen (grijze elektra). Het gebruik van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Zoek ook naar groene energie Ysselsteyn vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Kies voor een energiemaatschappij met groene windstroom. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Hunsel

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnecellen, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de groene stroom vergelijker de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische materialen als tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Leudal.

groene-stroom-hunsel

Een energieneutrale woning in Hunsel rond november 2023

D.m.v. deze webpagina detecteer je nuttige informatie over groene stroom Hunsel. Echter, hoezo betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een bescheiden of geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hunsel wordt steeds populairder. Een huis als dit verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie verminderen doe je door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met stroom. Denk aan “haal opladers uit het stopcontact” en haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het aanbieder. Evenwel, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende hr-ketel (Remeha, Atag, Intergas, Vaillant of AWB) verbannen. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt energie uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. Het systeem transformeert de buitenlucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie appartement en douchewater. Het apparaat werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Hunsel is duur. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en eenvoudig te plaatsen. Bovendien beperk je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op de energiekosten. De investering ligt tussen de €3600 – €6600. Geholpen door de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Schimmert afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Specifieke organisaties zoals Greenchoice, Qurrent, Engie, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens ontdek je meteen welke groene stroom aanbieders in Hunsel beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. De beste manier: jullie huidige contract ontbinden en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. Je aanstaande leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Hunsel sterk verlaagd in vergelijking met de introductieprijs. We horen van veel woningeigenaren die om deze reden oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van diverse pakketten bekijk je in het overzicht hieronder de meest populaire stroomcontracten. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Door onze groene energie check vergelijk je eenvoudig welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Hunsel vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en stroom.