Loading...

Groene stroom Schimmert Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, waterkracht, zon, bodemwarmte, wind. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in september 2022. Vele malen beter voor het milieu in vergelijking met grijze energie dat wordt voortgebracht d.m.v. fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. D.m.v. onze groene stroom checker kunnen jullie eenvoudig alle groene energieleveranciers in Schimmert vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Schimmert of bekijk de recente ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Schimmert

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Schimmert vergelijken (september 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend check je de relevante groene energie-aanbieders. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Via subsidies voor duurzame energie en royale welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Nu groene stroom in Schimmert vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven verschillen per regio in Limburg).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: energie van Huismerk Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals zonne-energie, bodemwarmte, windenergie, biomassa, aardwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Het leukste is, alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. aardgas, aardolie, kolen, petroleum (vuile energie). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een schonere lucht? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Haren vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Schimmert

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnekracht, en kies voor boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische materialen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Nuth.

groene-stroom-schimmert

Een energieneutrale woning in Schimmert rond september 2022

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl detecteer je alle toelichting op groene stroom Schimmert. De vraag is, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woning met nauwelijks tot geen energienota heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Schimmert wordt steeds populairder. Deze woningen implementeer je op de volgende manier:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

Het energieverbruik reduceren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Veel gehoord is “het huis verwarmen met kookwarmte” en let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van jouw aanbieder. Alleen, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” cv-ketel (van Atag, Intergas, Vaillant, AWB of Remeha) verboden. De klassieke hr-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) neemt energie uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van je woning en kraanwater. Het product kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Schimmert is duur. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Voordelig, en eenvoudig te plaatsen. Daarbij minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op de energiekosten. De kostprijs schommelt tussen €2800 – €6200. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Bitgum afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle aanbieders. Specifieke aanbieders zoals Eneco, Powerpeers, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice bieden deze service. Via jullie adresgegevens tref je vlug welke groene stroom aanbieders in Schimmert beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. Het stappenplan is: je huidige abonnement opzeggen en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. De volgende leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Schimmert sterk verlaagd als je het afzet tegen jaren geleden. We zien meer en meer klanten op basis daarvan switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van beschikbare energie-abonnementen tref je hieronder vaak bestelde pakketten. Commentaar: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker ontdek je zonder problemen welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Schimmert vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstacties voor stroom en gas.